ЛИЦЕМЕРИЕ

Тази седмица парламентът се сдоби с нова група и с нови демократи. Юридическото лоби в НДСВ най-после спря да напряга себе си и обществото, заплю жълтото си минало и развя знамето на десницата.

В това, разбира се, няма нищо лошо. Демокрацията за това е демокрация, за да дава възможност за избор на всеки. Никой не би упрекнал новите демократи, че им е писнало от партийната царщина. Те го нарекоха тоталитарен и репресивен стил на ръководството. И сигурно не са излъгали.

Въпросът е защо го разбраха чак сега. Докато бяха министри Панайтов, Свинаров и Шулева, Симеон беше Негово Величество. Когато Кошлуков и сие громяха Сакскобургготски за същата недемократичност, Панайотов го защитаваше на всяка крачка. Но тогава беше шеф на парламентарната група и дясна ръка на царя. Сега е никой, защото Симеон си подмени придворните. Няма как да не намирише на лицемерие.

А при признанието, че новите демократи са напуснали НДСВ заради левия му завой от 2005 г., започва направо да вони. Защото през лятото на 2005 г. точно Панайотов, Свинаров и Ралчев бяха в преговорната група на царя за управленската коалиция. И както разнасяше мълвата тогава, усилено се опитваше да договори постове за себе си. Независимо в ляво или в дясно правителство.

А какво да кажем за ясния политически характер на новите демократи. Те ще са дясна опозиция, която ще подкрепя всяко разумно решение на правителството. Поредната патерица на БСП, която ще влиза в ход в трудни моменти.

Жалко, че този филм вече сме го гледали, но ни го пускат пак.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

РАВНОСМЕТКА

Анатомия на политическите чувства

Не на такива експерименти – не на камерите

ХАОС

Село Мечка – срамът на МВР

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=89

Posted by on дек. 9 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.