ЛИЦЕМЕРИЕ


И тази година отбелязахме Освобождението. Както всякога. С поднасяне на венци и цветя. Лошо няма. Традицията си е традиция. Въпросът е кой и какво извлича от честването.

На тазгодишния 3-и март, заради един инцидент, в който загинаха 9 българи, концертите и празненствата бяха отменени. Кой знае каква тържественост не се усети. Но не е само влакът причината. От година на година като че ли този празник – Националният, става все по-далечен и по-далечен от обикновения човек. За политиците, разбира се, не е така. Като дойде 3 март те се юрват да поднасят първи венци и цветя, особено ако знаят, че на мероприятието ще присъстват повече от 10 човека. И това някакси го преглътваме. Кой по съображения от национална гордост и любов към родината, кой да си направи малко повече реклама на партията или просто да е в списъка с имената на празнуващите, също го приемаме.

Но и ДПС да поднасят венци и цветя на празненствата, по случай Освобождението на България като че ли е малко в повече. То бива лицемерие, ама чак пък да скланят глави пред героите ни, борили се срещу османското робство, айде няма нужда. Не че обвиняваме днешните турци за случилото се преди столетия, но поне на този ден да не си правят PR, ако може. Има достатъчно други празници, на които партията на Доган може спокойно да се изяви.

По-добре да помислим как на следващия 3-и март да организираме празник, който ще заинтригува малчугани и тийнейджъри. Защото ще е много по-вълнуващо вместо ДПС, българските деца да поднасят цветя и да отбелязват светлата дата в историята ни.

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СМЯНА НА СМЯНАТА СЛЕД ПРОМЯНАТА ЗАРАДИ….

Заслужават ли такива, като Сарафов от Пирогов да живеят ?

КОРУПЦИЯ

РАЗЛИЧНО
 

Превръща ли се МВР в политическа полиция от тотален тип

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=856

Posted by on мар. 6 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.