ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СДС?

Докато младият лидер на СДС громи от „демократични позиции” недемократичната тройна коалиция и промените в последния момент в изборното законодателство, той и група депутати от рехавата им парламентарна група успя да направи една политическа низост.
По предложение на 4-ма депутати седесари паричния депозит за политически партии за изборите се вдига на 50 хил. лева, а за коалиции на 100 хил. лева. И за евроизборите и за парламентарните. (вижте интересната таблица публикувана от партия „Зелените” по-долу).
Ясно е, че само няколко партии разполагат с подобна сума и могат да се явят по този критерий на избори. Останалите, които не разполагат с пари са обречени! Защо точно „демократите” от СДС биха предложили подобна рестриктивна мярка?

Ето ги и вносителите:

       

Ваньо Шарков                       Мартин Димитров


     

Иван Сотиров                       Йордан Бакалов

Горните четрима, разрушители на съвременна България, си мислят, че като ограничат повечето партии от участие  ще налеят гласове на себе си. Подобни сметки са или наивност или липса на обща култура.
Не само, че няма да получат допълнително гласове, а всички остракирани из целия  политически спектър и особено вдясно ще работят ударно срещу тях. И с право!
Не трябва да има толерантност към лицемерие от подобен род. И после с какви очи останалите седесари ще хленчат за подкрепа, че съда ги отрязал, че яневите внесли текст за 8 % бариера срещу тяхната коалиция с ДСБ и т.н. Кой ще ги подкрепи?
СДС се оказва по-вредно от тройната коалиция формирование, защото с лъжа и демагогия подменя ценностите на демокрацията и възпроизвежда политическа корупция, която отвращава десния избирател. Всеки глас за тях би бил глас за политическото статукво на прехода.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИМА ЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА ПОЧВА У НАС?Турхан АПДУЛА
  


ПРЕХОДНИ БЕЛЕЖКИ ЗА ПРЕХОДА. ПОЛИТИКАТА НА ТЪРПЕНИЕВладимир ШOПОВ

БЛОГЪРИТЕ В БЪЛГАРИЯ – СОЦИАЛНИ АСПЕКТИ Любима ЙОРДАНОВА и екип

БСП Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БСП Борислав АНГЕЛОВ 

ПАЗИ БОЖЕ, ДА ИМАШ КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БСП – РЕКЕТЬОРИ ОТ НАЙ-ВИСША СТЕПЕН Борислав АНГЕЛОВ 

ИДЕИТЕ ЗА ПРОГРАМНИ ИЛИ ЕКСПЕРТНИ ПРАВИТЕЛСТВА Е БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ – Борислав АНГЕЛОВ

„УПРАВЛЯВАЩИ” ИЛИ „ПРАВИТЕЛСТВО”? Благовест ГЕРМАНОВ

БРЮКСЕЛ 3 В 1Калоян МЕТОДИЕВ 

ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА И ЕФИМЕРНИЯ МАЖОРИТАРЕН ВОТКалоян МЕТОДИЕВ 

НОВИЯТ ДЕМОКРАТ – Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2194

Posted by on апр. 13 2009. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.