ЛИЛИ ИВАНОВА ДОКАЗВА, ЧЕ Е НА ВЪРХА С „ИСТИНАТА”

Книгата „Истината”, писана от Лили Иванова с редактор Мартин Карбовски, се превръща в хит на книжния пазар. Интересно е, че изданието е в рекордния за България тираж 100 хил. бр., а около хиляда от тях са подписани лично от Лили Иванова и са разпръснати из книжарниците в София и страната. "Истината" започва да се появява три дни след като Лили Иванова отпразнува своя рожден ден на 24 април. Това не било случайно, тъй като тя се допитала до астролога си, който я уверил, че денят е съвсем подходящ.

Спомените на Лили Иванова от детските й години са свързани с Русе и две села около града. Това става ясно от автобиографичната книга на примата на българската поп музика. Още в първата глава, озаглавена „Детство наше” Лили Иванова съобщава годината, в която е родена – 1939-а. „Това е краят на спекулациите с моята възраст. Това е, разберете – ни повече, ни по-малко”, слага точка певицата. „Предците ми са отглеждали още от турско време много хубави коне. След като са минали Дунава, те се заселили първо в Нисово”, разказва певицата. Тя си спомня, че баба й по бащина линия й разказвала за турското робство. „Нейното семейство се е казвало Дамянови, баба ми била хубавица, Мария Дамянова се казваше. От нея знам, че моето семейство никога не е имало проблеми с турците по онова време. Тя ми е казвала – турчинът е добър човек, като си даде думата, си държи на нея, а турците от моя род са купували коне”, разказва Лили Иванова, чиято баба Мария се оженила за дядо й Петър и се заселили в Кубрат.
Самата прикама казва за себе си, че е „чиста българка, идваща от обикновено българско семейство”. Именно с това семейство тя обяснява и гена си. Казва, че не е пила, не е пушила, не е… правила и други неща – това било сой. За доказателство посочва, че бабите й си отишли на по 90 и няколко години, а майка й на 93.
„..Както се пее в една моя песен – и косачи раздират без пощада душата ми млада. Винаги съм била млада. Ще си остана млада. Тези, които говорят за моята възраст, ще остареят преди мен. А може би са остарели отдавна”, казва примата и приключва окончателно темата за годините си.
На следващите страници тя описва отношенията си с близки и далечни сега за нея хора, с добри и лоши спомени, турнета, мъже, бракове… В интерес на истината книгата на Исак Гозес, която Лили Иванова тотално оплю също не е лоша. Интересна е, но не толкова пълна и богата, както на снимков материал, така и на емоции. Може би и затова тази на Гозес е по-евтина с 5 лева и се продава за 13 лева бройката.
Докато минава през всичките си спомени, свързани с детството, примата пише с огромно уважение за цялата си рода. От думите й често лъха патриотизъм, затова и не избягала нито веднъж от страната, въпреки че имала многобройни шансове за това. „Бях българка, българка съм и не съжалявам въпреки всичко”, казва звездата.
 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА СТЪКЛОТО В GLASS DESIGN

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

НАДЯ ПЕТРОВА: НАШАТА ПУБЛИКА Е ОСОБЕНА

ТИ СИ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!

БУКОВСКА И ГЕРО ВЗРИВЯВАТ ПУБЛИКАТА В СТРАНАТА С КОМЕДИЯТА “СРЕЩИ В СРЯДА”

ЕВГЕНИЯ РАЕВА: ХУБАВИТЕ НЕЩА НЕ СТАВАТ ОТ НИЩО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2284

Posted by on май 27 2009. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.