Либерално сборище със съмнителни организации и родни депутати се събира в София

Nelegalni imigranti v BalgariaФондацията на Меркел и неправителствени организации правят форум със спорни имена

Фондация „Конрад Аденауер“ и неправителствената организация „Софийски форум за сигурност“ организират двудневен семинар (16-17.11.2015 в Шератон) на тема „Бежанската криза и нейното влияние върху Европейския съюз. Очертаване на десните политики в ЕС“.

Дотук нищо изненадващо или притеснително. Списъкът с участниците и организациите, обаче, разкрива неприятни за българската държава детайли.

Сред тях личат имената на Никола Ковачевич от „Белградския център за човешки права“. На 13 ноември сръбската организация публикува унищожителен доклад за България, озаглавен: „Сигурно преминаване“ (линк). В спонсорирания от британска неправителствена организация (Oxfam) документ българските власти, институции и полиция са обвинени в насилие, рекет, бруталност, побоища над бежанци, които дори са нападани от граничарски кучета. Парите са похарчени, за да се интервюират нелегални имигранти, които са пристигнали в Сърбия от България. Историите им са откровено обидни и антибългарски. Нито някой ги е канил в България, нито някой е длъжен да им осигурява условия, нито се знае кои са тези хора, за да ги летигимира по този начин. Кой е гарантът, че това не да джихадисти, ислямисти, терористи? От какви точно военни действия бягат в Турция и България? Докладът услужливо е публикуван и от BBC (линк) и се завъртя в световния обмен.

Атаката за прием на нелегални имигранти и България да се държи като отворен коридор е наистина огромна.

Какво правят в този формат говорителят на българския външен министър – Бетина Жотева, Ева Паунова (евродепутат от ГЕРБ), депутатът от ДСБ и зам. председател на Комисията по външни работи на НС – Борис Станимиров?

Някои от имената е ясно защо са там – Даниел Смилов (Център за либерални стратегии) и Весела Чернева (Европейски съвет за външни отношения).

Кое точно е дясното на това събиране? Тези хора ли ще спасяват България от най-голямата заплаха за европейската сигурност след Втората световна война? С кални кампании и външен натиск ли помагат на страната ни?

И.Манолов

13 ноември 2015

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=12761

Posted by on ное. 13 2015. Filed under Позиция, Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23834 лв
 CHF =  1.68446 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19465 лв
100  RUB =  2.66801 лв
 USD =  1.68446 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.