ЛЕКАРСКОТО ДЕЛО ИЛИ КОЙ СЕ ОКАЗА НЕПОДГОТОВЕН ЗА ГОЛЯМАТА ВЛАСТ

„Съсипахте ми живота, съсипахте ми кариерата, съсипахте ми здравето, съсипахте ми семейството. На какво да се радвам?“ Този упрек отправи горнооряховския лекар Стефан Лазаров пред  събралите се журналисти, които го чакаха след като съда го оправда по т.нар. Лекарско дело с което започна министерската кариера на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Случаят с горнооряховските лекари тогава се издигна за знаме на борбата с престъпността, корупцията и проблемите в здравеопазването. Лекарите бяха подслушвани дълго време и умните анализатори на базата на разговорите установиха, че тези изверги са взели живородено бебе и подобно на туземни магьосници са се гаврили с него, като живо са го прибрали в един фризер. Вътрешният министър дори театрално и прочувствено чете разпечатки на разговорите след новооткритото си удоволствие – да е силен и да знае какво става в държавата чрез слушане.

Деветорната медицинска експертиза, обаче, показа че лекарите са невинни. Не е въпросът само да подслушваш, а и да разбираш за какво се говори в даден разговор. Политическата власт е  голяма отговорност за която трябва да си подготвен – политически, теоретично, културно, психически. Лесно е да размахваш листчета, да си купуваш нови придобивки и да разрушаваш човешки съдби.  По трудно е да разбираш човека.

Да знаеш елементарни неща, като факта, че лекарската професия е вербално цинична – от студенската скамейка до края на лекарския път, поради самият характер на медицината.

Да имаш някакво чувство за хумор, което е присъщо на интелигентните хора и което може да не е ширпотреба тип Веско Маринов в попа.

Да знаеш какво е вътрешнозаводски хумор. И ако не знаеш за такива неща, ако не си чувал за тях, да имаш благоразумието да се обградиш със знаещи и можещи хора. Иначе, дори несъзнателно, престъпникът може да си ти.

автор: Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4942

Posted by on юли 19 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ЛЕКАРСКОТО ДЕЛО ИЛИ КОЙ СЕ ОКАЗА НЕПОДГОТОВЕН ЗА ГОЛЯМАТА ВЛАСТ”

  1. атом

    Този случай, за съжаление, прилича на един виц от близкото минало: Лекар акушер -гинеколог е арестуван за побой над циганка. За действията си, той дава следното обяснение: Господине,аз излизам от нощно дежурство, в което съм израждал пет деца и съм направил два спешни аборта. Едвам ходя, а тази другаркаа ми предлага да й дам пет лева, за да ми покаже п…ка. Е, не можах да се сдържа!!!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.