КЪРВАВИ СЦЕНИ И ТЪРЖЕСТВА НА ВЛАСТТА В СТИЛ ОРУЕЛ В СОФИЯ. ВАРНА АВАНГАРД НА БУНТА

BitОтбелязването на 19 февруари мина като по роман на Оруел. Президент, председател на Народното събрание и някакви депутати се бяха събрали пред паметника на Васил Левски в столицата, за да си празнуват сами кръглата годишнина от обесването на Апостола на свободата, обградени от стотици полицаи с щитове и военна полиция и военна техника. Бойко Борисов се скри от народната любов, като единствено изпрати венец, който беше мощно освиркан.

Кървави сцени се разиграха по-късно на протестите в София, след като полицията започна да бие наред гражданите на Орлов мост. Пострадаха възрастни хора и жени, ритани бяха паднали на земята митингуващи. Хвърлялите димки изглежда не пострадаха от случайния биячески подбор на силите на „реда“.

Същевременно вървяха паралелни протести в много градове на страната, отново начело с Варна. В морската столица хиляди обсипаха сградата на ЕОН с камъни и храни, като скандираха искания за оставка на правителство. Очевидно доверието в ГЕРБ, че може да организира и проведе честни избори е изчерпано.

В София на 19 февруари повече от  500 еколози протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу разрешението да се застроява Пирин. Шествие на партия „Атака“ мина със запалени факли покрай Народното събрание.

На снимката:  млад мъж пребит от полицията, Орлов мост, 19.54 часа, 19.II.2013 (изпратена от наш читател)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6183

Posted by on февр. 19 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.