Къде сте ДАНС? Фейсбук група „Приятели на бежанците“ подпомага трафика на хора през границата

Priteli na bezhanciteRadostina Pavlova

Здравейте! Нужна ми е информация относно недопускане/отблъскване от границата, надявам се тези от вас, които имат възможност да са по-близко до границата и до хората, които се опитват да пресекат, да могат да помогнат. По-конкретно, какви са възможностите, законови най-вече, но и практически, за тези, които се опитват да пресекат, но са отблъснати от българските гранични власти? Зная, че някои се свързват с организации като ВКБООН, които помагат, като говорят с гранична полиция, какво още? Благодаря!

Lydia Staikova

Преминаване през ГКПП: Да се примолиш някой да те скрие в багажника и да се молиш да не го проверят. ВКБООН могат ли да говорят с турската гранична полиция да те пусне през ГКПП? Преминаване през гората: плащаш солени цени на трафиканти, за които знаеш, че досега са успявали, особено онези, които те стоварват доста навътре, примерно до бежански лагер. Там идва някой да се застъпи за теб за всеки случай.

Lydia Staikova

Самотрафикираш се с помощта на GPS, криеш се максимално от Гранична полиция докато навлезеш навътре в страната. Някой ти помага, примерно те взема с кола отнякъде, като рискува да го заловят и съдят за трафик на хора. Води те в някой полицейски участък. Междувременно си се обадил на ВКБООН и пр.

–––––––––-

Наказателен кодекс на Република България

Чл. 280 (1) от НК: Който преведе през границата на страната отделни лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 500 до 1000 лева. (2) Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 10 години, глоба от хиляда до три хиляди лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца, ако: … 5. превеждането е организирано от група или организация… Чл. 320 (1) от НК: Който явно подбужда към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин, се наказва с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от това, предвидено за самото престъпление.

Priteli na bezhancite

Информацията ни беше предоставена от наш читател. Разговорът се провежда на 10 януари 2015 в 17 часа.

10 януари 2015

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=10951

Posted by on ян. 10 2015. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 коментара for “Къде сте ДАНС? Фейсбук група „Приятели на бежанците“ подпомага трафика на хора през границата”

 1. Милен Атанасов

  Ето линк към снимка, която качих във фейсбук с целия разговор:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200175218980296&set=a.3107161095089.1073741826.1746157180&type=1&theater

  Фейсбук групата: https://www.facebook.com/groups/585850168115019/

  Фейсбук профил на Radostina Pavlova: https://www.facebook.com/radostina.pavlova.967

  Фейсбук профил на Lydia Staikova:
  https://www.facebook.com/lydia.staikova

 2. Ебаси

  Малеее, глейте!!!! Една от активните участнички (и админка в момента) на групата решила, че конкретно за нея говорели и вижте какво пише!!!

  „Всичко, което казвам публично за нелегалното преминаване на границата е описано в медиите, а също и известно на Държавната агенция за бежанците, на журналисти, доброволци, правозащитници, полиция, ДАНС – защото бежанците споделят тези неща в интервюта и разговори. И това не доказва, че съм трафикант. Не се страхувам от НК.

  Тези, които публично твърдят, че съм трафикант на терористи от Ал Кайда, ИДИЛ и пр. могат да бъдат съдени за обида, клевета и пр. – ако реша. Ако искат, да направят справка с НК. Те са оставили следи от деянията си в Интернет. А ако смятат, че могат да се укрият, трябва да имат предвид, че има съвременни технически средства да бъдат открити.

  За разлика от хората с фалшиви профили, които ми изпращат заплахи, аз не съм анонимна и съм добре известна на държавните институции, включително ДАНС.

  Моля всички мои приятели, познати и симпатизиращи да не се поддават на провокации и да не си губят времето да коментират под текстове, които злословят по мой адрес. Държа на това.“

  https://lydblog.wordpress.com/2015/01/13/threats/

 3. Патриот

  Все едно аз да отида в някоя детска градина и да обяснявам на децата как се прави бомба, как се поставя по тялото и как да се самовзривят с нея в някоя Църква или друго оживено място, и да казвам „Ама то това го пише по книгите, няма нищо лошо“.

  Как тази Стайкова (която е номинирана от БХК за „Човек на годината“) гарантира, че благодарение на нейните всеотдайни и „безкористни“ съвети в България не влизат терористи, серийни убийци, камикадзета, сектанти, религиозни фанатици или групови изнасилвачи? Каква съдебна отговорност ще поеме тази Стайкова за убитите, намушкани и клани българи досега? Кои чуждестранни НПО-та й плащат пачки с пари, за да извършва явни действия, които представляват опасност за националната ни сигурност – както на България, така и на децата ни!!!

 4. Надя

  Че са продажници това е сигурно,но едва ли се самоопределят като Българи

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.22163 лв
 CHF =  1.63791 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23166 лв
100  RUB =  2.58527 лв
 USD =  1.59816 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.