КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИНАНСИ

В БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ДРЕМЕ МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОКТОПОД ОТ „НАГЛИТЕ”, ХАМСТЕРА, ТРАКТОРА, ЧЕ СЕГА И „МЕДУЗИТЕ”

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

 
 

Вие сте признат автор на българския политичски роман, а вчера премиерът Бойко Борисов направи революционно изказване за ограбването на данъкоплатците от корупционни схеми в енергетиката. Чужди и то държавни и общински фирми се настаниха у нас, купуват евтиния ни ток, а го продават със свръх печалба, без да внасят в хазната и лев дивидент. Кой допусна да се случи това и ще стане ли по-евтино нашето си електричество за родните домакинства?
Преди години излезе книгата ми „Следователят” за разприте в триото Ангел Александров, Корнелия Нинова и Румен Овчаров. Следователят ми се обиди, че съм го взел за човек на Ахмед Доган, а партийната бизнес дама от СДС и БСП, зависи кой й дава да чопне милиони от баницата – приватизация, се гушна с енергийния бос Румен Овчаров, защото и на него му е плащал Иван Костов. И от Швейцария ми се обади забогателия от енергийни консултации Красимир Георгиев, състудент от Москва на Р.Овч. В България се правят в течение на години милиарди от незаконен и неконтролируем износ на електричество. И аз питам премиера Бойко Борисов, съпоставимо ли е демонстрираното богатство на Корнелия Нинова и Р.Овч. в приходите им? Мисля, че видния отвсякъде бивш партиен и държавен ръководител, наричан от обикновените хора Дългия инкасатор, може да каже с какви пари плати хотел „Анел”, който е оценен за 16 млн. евро. Емилия Масларова е дребна хапка. В българската енергетика дреме много по-голям октопод от „Наглите”, Хамстера, Трактора, че сега и „Медузите”. А защо и не отвличаните за голям откуп бизнесмени. Откъде са им парите? Разходете се господа в полите на Витоша и даже в Банкя.

Това ли е приносът на българските писатели към безпаричието, което засяга и тях?
За 1 май излиза новата ми книга за интригантите в бившата Държавна сигурност. За спечелилите от доноси, за ген. Страх. Има и богати пишещи и те са забогатяли не съвсем регулярно. Дали дарбата се остойностява в пари, питам аз законодателя? Защото от ум, работа и опит не се забогатява, а и от власт. Днес и читателите са бедни, една книга струва кутия цигари и половинка водка. Пределно ясно е какво се предпочита. А ограбена България прелива от богати. Чак шефа на ВМРО Красимир Каракачанов демонстрира завидно състояние. Аз помня бедното еврейско момиченце от Велинград Лидия Биджерано – Шулева, която днес е видна и свръхбогата гранд-дама. Откъде се взеха парите? Иван Костов и Стефан Софиянски ги няма в сметките. Всички ги оправдават, даже българския съд.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

РУСЕ ОСЪМНА С ДОНОСИ СРЕЩУ КМЕТА, ТОЙ МЪЛЧИ

ТОП ЖУРНАЛИСТЪТ ГРИГОР ЛИЛОВ: БРОЯТ НА РАЗОЧАРОВАНИТЕ ОТ
УПРАВЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧАВА

ЕВРОЗОНАТА ДА ПРЕОСМИСЛИ РОЛЯТА СИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ
ВАЛУТЕН ФОНД

ОТСВИРИХА АНТИПОД НА МИТНИЧАРЯ-ОКТОПОД

ДВА ВЪПРОСА, КОИТО ЧАКАТ ОТГОВОР

ИЛИАНА БЕНОВСКА: БОЖКОВ МИ ПОИСКА 300 ХИЛ. ЕВРО

СОФИЯ Е ПОТЪНАЛА В МРЪСОТИЯ*

НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ: КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РЕСПЕКТ ИМА ДОРИ
ТИМ, ЕДНА МНОГО МОЩНА ГРУПИРОВКА

ИЛИAНА БЕНОВСКА: ЗАД ОПИТИТЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА РАДИО
К2 СТОЯТ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

СЛУЧАЯ СПАСКА МИТРОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА БУНИ ДУХОВЕТЕ

КОШМАРЪТ С ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СОФИЯ ИМА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

ТРУД УЛИЧИ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО В
ДОЛНА ЛЪЖА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3104

Posted by on апр. 8 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.