КРУИЗ С КОРАБ ИЛИ КАК ПОЧИВАТ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА

Снимка на кораба

Никога не бях ходила на круиз с кораб. Така че с трепет, но и с известни притеснения аз и моя съпруг си направихме резервация за пътуване в Тихия океан. Дали морето няма да е бурно? Няма ли да хванем някой вирус? Така се качихме на кораба „Слънцето на пасифика” в Оукланд Нова Зенландия.

Въобще не е трябвало да се притесняваме. 10-те дни, които прекарахме на кораба бяха най-отпускащите и спокойни, които съм прекарвала в последните 10 години. 

Веднага след като преминхме митница притесненията от работата изчезнаха, домашните задължения се изпариха, проблемите с трафика се разнесоха като дим. На тяхно място открихме един плаващ рай на който всяко наше желание беше посрещното с разбиране и вежлива усмивка от екипажа. Доброто отношение е много заразно и скоро всички пасажери безгрижно се усмихваха. В интерес на истината най-голямото ми разочарование беше, че круизът свърши и трябва да се връщаме обратно.

Обслужващя персонал беше на изключително ниво. Всеки път като излизахме и се връюахме в каютата стюардесата беше подредила и изчистила всичко. Целият кораб беше безупречно чист. Гостоприемството и постоянната подръжка около теб успокоява много и все едно си обграден от работливи елфи.

Нямаше ги постоянните домашни: „Е какво ще ядем, има ли нещо в хладилника, какво да приготвим за вечеря?”.  Ня кораба има 2 ресторанта и една пицария, която е отворена почти до сутринта. Има открити и закрити барове в които почти веднага запомнят името ти и любимото ти питие.

Вариантите за прекарване на свободното време са каквито ви се прииска. От сутринта има различни викторини, до забавления  през целия ден до екстравагантни вечерни шоу програми. Ако пък искате спокойствие на кораба има много места, където може да се усамотите с книга в ръка, да правите слънчеви бани и да се любувате на невероятната красота на Пасифика.

За децата има различни клубове, които са направени за всякакви възрасти. По-големите дори могат да си организират собствени партита в пицарията. Така родителите хем може да са спокойни да децата си, хем да се наслаждават на свободното си време един с друг.

На всяко пристанище има толкова много неща, които да се видят, да се разходиш или просто да изпиеш едно кафе на крайбрежната улица. Най-много предуреждения има за това да не се закъснява за тръгването. Интересно, че нямаше нужда да носим на всеки бряг паспорта си, а картата от кораба ( с която се отваря врата на каютата и служи да кредитна круиз карта ) ни служеше като пропуск.

Нашите 10 дни минаха като един миг. Разбира се накрая децата много ни липсваха, но решихме на следващия круиз да ги вземем с нас. А със сигурност ще има следващ път!

Слязохме на брега с топлина в сърцето, пихме по едно кафе на кея, докато гледахме вторачено любимия кораб. Това беше истинска почивка – спокойна, отпускаща, сигруна, без ключалки, досада и безпокойства. Така че задръжте си самолетите, влаковете и автомобилите. Следващия път ние пак ще пътуваме с кораб.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

КАДИЗ И ОКЕАНА НА БРЕГА НА АНДАЛУСИЯ

АНТИГУА В ТЮРКОАЗЕНО И ЖЪЛТО

СЕКЕШФЕХЕРВАР – БРРРР… НЕ Е ЛЕСНО ЗА ПРОИЗНАСЯНЕ

НОРВЕГИЯ – СЕВЕРНАТА ПРИКАЗКА

КАВАЛА – НАКАЦАЛА ПО ХЪЛМОВЕТЕ

БУКУРЕЩ – СИВО, ТА СИВО

КАК РЕАГИРАТ ИСПАНЦИТЕ НА КРИЗАТА?

ЕДНА БЪЛГАРКА В АНДАЛУСИЯ – 1 част

КОПЕНХАГЕН

ИПЪР – ВСЕ ОЩЕ НА БОЙНОТО ПОЛЕ

10 МЕСТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ В ШВЕЙЦАРИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2566

Posted by on окт. 4 2009. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.