Кристиян Якимов: Изборът н аНИС на СДС може да се окаже нелегитимен

НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА СДС В ХАСКОВО ЩЕ РАБОТИ С ДПС

През седмицата новият главен секретар на СДС – Пламен Радонов издаде първата си заповед, с която определи общинската структура на СДС в Хасково като нелегитимна. Потърсихме за коментар общинския председател на сините в града Кристиян Якимов.

Смятате ли, че ДПС и СДС в Хасково работят заедно?
Докато аз съм бил председател на структурата на СДС в Хасково, не сме работили с ДПС и нямаше как да работим, тъй като нашите симпатизанти са анти ДПС настроени. От тук насетне след псевдорешението на контролния съвет от 2 август, всичко може да се очаква и служебното ръководство, което беше поставено в СДС Хасково от втори август с това решение, очакванията към него са, че ще работи основно с ДПС.

Защо Ви смениха от лидерския пост на СДС- Хасково?
Трудно ми е да намеря обяснение. Търсеха различни начини след това да направят тази промяна. Може би това, че не сме цялото ръководство хора на Христо Бисеров,от там идва целият проблем. А сега този, който е сложен за служебно ръководство, там – заместник председателите те дори не са членове на СДС Хасково, не са подали валидни заявления и анкетни карти, както и не са плащали членски внос, а те са все пак близки до Христо Бисеров и предполагам, че това е основната причина за смяната в Хасково.
Как оценявате новия председател на партията?
Новия председател на СДС не го познавам още. За мен е непопулярна фигура. Изненадващо беше избран за председател и сега доста противоречиви действия извърши. Надявам се за в бъдеще да коригира малко действията си и да води една последователна политика. Да не си променя мнението му от ден за ден.
А какво смятате да предприемете от тук нататък?
От тук нататък аз, групата, която представлявам и на които съм лидер са седесари от началото, от създаването на СДС, те си остават седесари, всички ние оставаме седесари, ще потърсим всичко възможни варианти, които биха могли да решат проблема.Ще сезираме националния изпълнителен съвет, ще сезираме националния изпълнителен съвет, а дори като вариант, дори за морално удовлетворение бихме могли да потърсим е решение в гражданския съд, въпреки всичко надявам се, че в НИС и в националния съвет ще се намерят хора, които да решат казуса. В крайна сметка ние оставаме седесари и ако след време дойдат по-добри ръководства и хора, които по-милеят за СДС, които не искат да разбиват, а да градят, ние ще работим пак за СДС.

Възможно ли е изборът на новото национално ръководство на СДС да се окаже нелегитимен?
Доколкото е обявена нашата структура за нелегитимна, делегатите които ние сме излъчили на националната конференция на 15 юли значи също трябва да бъдат нелегитимни. Сега те са само пет, излъчени от общинската организация в Хасково. Разликата за председателя е по-голяма, там няма как но за членове на НИС и национален изпълнителен съвет разликите са малки, този резултат би могъл да повлияе, ако се вземат предвид тези 5 гласа, така че напълно вероятно е избора за членове на НИС и на националния съвет да бъде променен с едно съдебно решение, което да постанови нелегитимност на този избор.

Как виждате СДС Хасково на местните избори
Ами, до сега го виждах добре. От тук нататък ми е много трудно да прогнозирам, първо тези скандали, които се случиха, каквото и да стане от тук насетне, няма да е добре. Дори и нашата позиция, която е справедливата и честната, да надделее, много трудно ще ни бъде да убеждаваме хората да гласуват за нас. Ние бяхме подготвили доста кандидатури за кметове на кметства, бяхме подготвили и програма за управление но общината, но след всички тези скандали ще ни е много трудно, дори и да спечелим тази битка, ще ни бъде много трудно да убедим хората, ме ние можем да ги представляваме

Какво мислите за ГЕРБ?
Дава много разнопосочни сигнали. Безспорно е, че на изборите за евродепутати получиха много сериозна легитимация и все пак ние трябва да го имаме предвид в политическото пространство. ГЕРБ е малко неясен субект – дали е ляв, дали е десен. Може би бъдещи действие на партията и на Бойко Борисов ще ни покажат точно как ще се определи партията.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=497

Posted by on авг. 9 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.