КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВСЕ ПО-ПРОБЛЕМНА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ПЕРСОНА

Valk v ovcha koja

ПОСТОЯННО ПОВТАРЯНИТЕ ОТ НЕЯ МАНТРИ „БРЮКСЕЛ КАЗА!“ И „СВИКВАЙТЕ“ НЕ ЗВУЧАТ УСПОКОЯВАЩО, А ЗЛОВЕЩО, НА ФОНА НА ОБГРАЖДАЩАТА НИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. 

Официално по-малко от 10 000 „бягащи от война“ нелегални емигранти обърнаха районите в които са настанени с хастара навън. Невинните жертви превърнаха в свой репертоар почти целия Наказателен кодекс – изнасилване в Овча Купел, наркотици в Берковица, побоища в центъра на София, трошене на обзавеждането в бежанските центрове, запалени десетки декари гора край Елхово,  бунтове в центрове за задържане, разголване пред ученици в училище, обрани дворове в Хасковско – като това са само част от изнесените от МВР в публичното пространство данни. Последният случай, от нощта на 2 срещу 3 ноември обаче, е особено важен  – този на кланата продавачка (студентка по политология) в денонощен магазин на столичната улица „Пиротска“ от 20 годишен алжирец. Младежът влязъл нелегално през българо-турската граница през пролетта. Трудно бихме го определили като бежанец, защото в Алжир не се водят военни действия. На второ място е бил пуснат на свободен режим, защото от Агенцията за бежанците (sic!) са се уверили, че лицето е финансово обезпечено и може да се издържа само. За краткия си престой у нас, преди за заколи момичето, вече е имал криминална регистрация за хулиганска проява.  Възникват лавина от въпроси към политици и държавни институции: кой и как реши, че този човек може свободно да се разхожда след като един път е извършил престъпление каквото е нелегалното преминаване на държавна граница? Кой и как реши, че е финансово осигурен, след като коли човек за дребни пари в центъра на София? Кой и защо го е оставил да се разхожда свободно въоръжен след като вече е криминално регистриран? Какво прави още този човек в България? Има ли таен план за трайното заселване на страната с големите групи нелегални емигранти от Близкия изток и Африка, за което вече намекна бившия премиер Иван Костов? Какво ще стане ако  нелегалните станат стотици хиляди или повече? Как точно и по какъв начин ще ги интегрираме, както ни съветва еврокомисарката ни, при положение, че големите държави в Европа напълно се провалиха в това си начинание? Защо управляващите, опозицията, Столична община, МВР и Агенцията за бежанците позволиха центърът на София да се гетоизира, да стане мръсна и опасна зона, която е враждебна към жителите и гостите на града? Кой ще понесе отговорност за раненото момиче, което ако оживее, най-малкото ще е обезобразено?

Манипулативните внушения за бягащи от войната невинни деца и жени са лошо скроена лъжа, която лъсва под напора на фактите. За съжаление техен флагман е комисар Кристалина Георгиева, която се превръща във все по-проблемна за националната сигурност и българските интереси персона. Постоянно повтаряните от нея мантри „Брюксел каза!“ и „Свиквайте“ не звучат успокояващо, а зловещо, на фона на обграждащата ни действителност.  

Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7315

Posted by on ное. 3 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВСЕ ПО-ПРОБЛЕМНА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ПЕРСОНА”

  1. mila

    Според българското законодателство 3 г. след получаването на бежански статут може да се кандидатства за гражданство, като то се получава в срок до година и половина. Хората с хуманитарен статут могат да поискат BG паспорт след 5 г. пребиваване. Процедурата пак отнема 18 месеца….ЕТО КАКВО ЩЕ СТАЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ…..НОВА РЕАЛНОСТ НОВ ЕТНИЧЕСКИ СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.