КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА И НАТИСКЪТ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ

България е поела отговорност, ако се стигне до гражданска война в Либия, да приеме бежанци на своя територия. Това изказване направи българската еврокомисарка Кристалина Георгиева пред журналисти в София.

С директивата за екстремно приемане на бежанци 25 от 27-те страни членки на ЕС са поели отговорност, ако се стигне до гражданска война и поток от бежанци, да поделят заедно тежестта от приемането им”, заяви Георгиева в СУ “Св. Климент Охридски”. Което означава, че пламне ли и Йемен, Оман, Саудитска арабия, и отново Египет, Тунис в България ще се наводни с арабски бежанци от тези страни.

Великобритания и Дания не са подписали директивата.

 
България, най-пропадналата страна в Евросъюза, обаче услужливо е подписала. Георгиева  е разговаряла с премиера Бойко Борисов с молба  страната ни да има готовност да оказва съдействие. Ако в България влязат бежанци, според много експерти, страната ни ще претърпи хуманитарна катастрофа, още по-утежнена от икономическа криза, безработицата, постоянния ръст на цените и престъпността. Според запознати Борисов на всяка цена искал да оправи влошените отношения с повечето европейските правителства, срещу приемането на всякакви условия (включително бежанци) за сметка на българския интерес. 
 
 Европейският съюз като благотворително дружество
 
Еврокомисарката разказала още, че напускащите Либия са предимно здрави, работещи мъже. За тях в бежански лагер било изградено футболно игрище, за да могат да изразходват енергията си. Студенти си шушукали: Как ли ще я изразходват като дойдат в България? 

В момента закъсалият за пари, заради Гърция, Ирландия, Португалия и Испания, Европейски съюз налива средства в размирните страни от Северна Африка.

Напомняме, че само преди година, кадърът на Световната банка, Кристалина Георгива посещаваше Хаити и усилено събираше пари за далечната карибска страна, включително и с концерти в България, и в крайна сметка осигури десетки милиони евро от европейския бюджет за бедстващите там. 

 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КРАСИМИР РАЙДОВСКИ: КОГАТО ЕДИН ПЪТ КАЖЕШ ”А”, СИ ДЛЪЖЕН ДА КАЖЕШ И “Б”

ИТАЛИЯ ИЗПРАВЕНА ПРЕД ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ЗАРАДИ НАПЛИВА НА ЕМИГРАНТИ

ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ НА БЪЛГАРИЯ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ПЪРВАНОВ Е ИЗВЕСТЕН СЪС ЗАЛИТАНИЯТА СИ ПО ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА СЪС СТРАННО МИНАЛО

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ГЕРБ КАТАСТРОФИРА ЧРЕЗ МИТНИЦИТЕ

ВЛАСТТА КАТО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА

АТАНАС ПАНАЙОТОВ: ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ВСИЧКИ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА

ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ВЕЧЕ РАБОТИ ЗА ВЛАСТТА

КОНСТАНТИН ДИЧЕВ: ДЕГРАДАЦИЯТА НА ГОРИТЕ ЩЕ ВОДИ ДО ЗАСУШАВАНЕ НА КЛИМАТА…

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

КОСТАДИН ЧАКЪРОВ: ПЪРВАНОВ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ПРЕЗИДЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КАКВИТО СМЕ, ТАКАВА НИ Е И ВЛАСТТА…

17 БИВШИ ЕВРОКОМИСАРИ ВСЕ ОЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 96 ХИЛ. € ГОДИШНО, ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТЯТ В ЧАСТНИ ФИРМИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3729

Posted by on мар. 8 2011. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.