Краят на една агония

През седмицата кандидатът на СДС за член на комисията по отваряне на досиетата Георги Константинов призна в прав текст, че е организирал и извършвал терористични атентати.

Бил е член на немската групировка “Бадермайнхоф” , слагал е бомба в дома на немски дипломат, дори е бил ръководител на акцията. Откъдето и да го погледнеш, това си е чиста проба тероризъм.
Освен това, забележете!! Работил е в МВР през 60-те години на миналия век. Тогава, когато и пиле не можеше да прехвръкне в държавата без знанието, участието или съгласието на партия и държава. Е, за какъв човек става въпрос? Шефът на НСС Драшков на два пъти обясни, че този човек не става. Реакция -никаква.  
Всъщност не никаква. Началникът на сините Петър Стоянов тъпо и упорито всеки божи ден продължава да тръби, че точно Константинов е човекът, който има моралното право да чете досиетата. Не само тръби. Организира и верните си певци, свещеници, репресирани, актьори и интелектуалци да се разшумят в подкрепа на Константинов. Антуражът се престара и не просто го защити, не просто поиска да бъде върнат в комисията, но и шумно настоя той да я оглави.
Политическите анализатори, журналисти и обикновени наблюдатели вече открито си задават въпроса: СДС и лидерът му играят ли някакви сложни политически пируети или  просто вече наистина не знаят какво и как правят?
Според други кулоарни слухове става въпрос за пресметната политика, за да се саботира работата на комисията по отваряне на досиетата. Но тук изниква въпросът: Защо му е пък на Петър Стоянов подобно нещо? Няма логика…
Анархокомунизмът е бъдещето на света, каза ветеранът-общественик. Каза и, че с акцията по координираните взривове на един комунистически монумент и на апартамента на един капиталистически дипломат с другарите си по оръжие искали. да покажат, че са и срещу двете системи. Чудно нещо. Стоянов се скъса да угажда на американците и да плюе по руснаците, пък сега подкрепя един отявлен анархокомунист. Няма логика…

Всъщност проверихме в политологичната литература каква  идеология е анархокомунизмът. Ако комунизмът и анархизмът са последните идеологии вляво, техният синтез ражда най-крайно лявото отроче, отвъд което няма общество и обществени образувания. След тях нищо не е измислено и не съществува. Антикомунизмът на СДС и крайно левият комунизъм на Константинов! Ужас и безумие, а може би логичния край на една дълга агония.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СТАТИСТИКА

АМАН

Антивот

Театърът на тройната коалиция заслужава “Аскеер” – 15.02.2007

Ситуация

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=39

Posted by on мар. 15 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.