Крачка

След като се видя, че никой, натоварен с власт в тази държава, не може да окаже и най-малка съпротива на касапницата по пътищата, обществото най-после взе и се самоорганизира. Няколко големи фирми се обединиха и решиха да изпращат ведомствените си шофьори на проверовъчни изпити в КАТ.

Става дума за няколко хиляди водачи, които ще се върнат почти доброволно в “първи клас”, за да си спомнят, ако са забравили, какви са правилата и как се шофира според тях.

А когато шефът ти го иска, със сигурност и самосъзнанието ти ще се поизостри. Такава е човешката природа. Да останеш без работа или без половин заплата, заради повече газ или червен светофар, не е като да теглиш една на държавата, полицията, КАТ и всички останали.

Пък от обществената самоорганизация до реалните резултати пътят е ясен. Повече проверовъчни изпити за ведомствените шофьори, а за останалите – освен глобата от КАТ, глоба и от работодателя. Само така ще спрем да се самоубиваме. А пък нека разните му там депутати, министри, експерти, отговорни и безотговорни фактори в институции, комисии, фондации и какво ли не още, да си мъдрят колкото искат нови правила и още по-солени санкции. Увеличават санкциите и терора, а не си дават сметка, че това е като да наливаш масло в огъня. Този огън се гаси с хубави пътища, смислен закон, нормални скорости, умерени наказания и обучение. За всеки нормален българин е ясно, че каквото и да измислят, то винаги ще е с вратичка, където да може да се подпъхва някоя пачка.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Великден

“VIP”

Arena.bg ли е най-големият престъпник в БГ?

Краят на една агония

СТАТИСТИКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=47

Posted by on апр. 12 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.