КРАТКИ НОВИНИ

ЕС ХАРЧИ ПО 2 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА ПРОПАГАНДА ВСЯКА ГОДИНА

Британската неправителствена организация „Оупън Юръп” публикува ново проучване, което показва, че ЕС пръска милиарди евро всяка година за инициативи, чрез които популяризира себе си и целта си за изграждане на по-обединен съюз. Само през 2008 година ЕС е похарчил повече от 2,4 милиарда евро за тази, което е повече от бюджета на Coca-Cola отделян за реклама.   
Въпреки че сложната информационна и комуникационна стратегии са предназначени да „продават” ЕС и неговото политическо послание , ЕС също харчи милиарди евро всяка година просто, за да запознае хората с проектите на ЕС. Книгата „Трудната продажба: Комуникационната политика на ЕС и кампанията за сърцата и мислите на гражданите” показва, че информационната политика е приспособена не към осигуряването на неутрална и балансирана информация, а към това да се опитва да убеждава хората да подкрепят ЕС. Изливат се стотици милиони евро годишно на организации и лобистки групи, които да промотират  политиката на Брюлсел и кампанията за бъдеща интеграция, като голяма част  е насочена директно към младите хора.
Проучването на „Оупън Юръп” излезе на първите страници на в.Телеграф , в. Мейл и в.Сънди таймс. Директорът на „Оупън Юръп” Лорейн Мулали бе цитиран: „ Данъкоплаците не трябва да плащат сметките за безмислени пи-ар упражнения, които се опитват да ни накарат да обичаме ЕС. ЕС се нуждае от бързи и радикални реформи, а не от скъпи кампании за повишаване на имиджа му. Хората определено имат нижда да знаят повече за ЕС, но той се доказал че не приспособен към осигуряването на неутрална и фактическа информация. Това безсмислено пръскане на пари в съмнителни пи-ар проекти трябва да спре.”

 


{mosimage}

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1995

Posted by on февр. 5 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

МИЛИ СЪСЕДИ

Асоциацията на българските превозвачи скочи срещу една порочна практика по отношение на българските шофьори в Румъния. Само за миналата година там са отнети над 1000 шофьорски книжки и то за смешни нарушения. И те като нас нямат пътища, а на места са и доста по-зле, но са направили толкова рестриктивен закон, че дори Чаушеску би им завидял. Пример: за настъпване на осева линия – взимане на книжка.
Ееееееееее не бързайте веднага да си казвате има ред, така се прави, за да няма луди шофоьори. Нищо подобно – статистиката си е същата. Само вие сте си жертва на медийни манипулации.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1950

Posted by on ян. 27 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

СЕВЕРНИ ТЕГОБИ

Норвежката компания Фундо Уилс един от водещите производители на джанти в Европа обяви фалит. Като основна причина от компанията посочват продължаващата световна финансова криза. Вследствие на това 350 човека отиват на борсата. Фундо Уилс е сред основните доставчици на Volvо, Saab, Audi, VW и  BMW. Фабриката ще работи с държавна помощ още един месец, за да изпълни поръчка на Волво и Ауди.
В същото време цените на недвижимата собственост породължава да пада в друга скандинавска страна – Швеция. Там продължава дебатът дали да се въведе еврото, което беше отхвърлено след референдум преди няколко години, но сега шведската крона изпитва трудности заради кризата.
Финландско-шведската телекомуникационна пък компания обяви, че съкращава 1200 човека поради оптимизиране на щата.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1906

Posted by on ян. 12 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

КАВАРНА НЯМА ПРОБЛЕМ С ГАЗА ДО 2035 г.

Каварна няма да усети криза от спирането на газоподаването от Украйна към нашата страна. Градът се захранва от локално газово находище край село Българево, което според прогнозите има запаси за минимум 25 години. Така районът е обезпечен поне до 2035 година.

“Няма да имаме никакви проблеми с газоподаването. Знаете, че ние отдавна сме “държава в държавата” и въобще не се притесняваме от задаващата се газова криза”, каза за радио “Добруджа” кметът Цонко Цонев. По думите му вече 80% от Каварна е газифицирана. Детските градини и училищата са отоплени и продължават дейността си нормално. Еми това е положението.

(по информация на радио "Добруджа)

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1874

Posted by on ян. 7 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

„УМНОТО” НИ ПРАВИТЕЛСТВО!

Правителството одобри закупуването на 15 стационарни установки за контрол на скоростта на движението на пътищата и 30 контейнера за монтажа им – съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Покупката на камерите е по предложение на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението и ще се финансира с 886 200 лв. от Гаранционния фонд по Кодекса за застраховането. Въпросът е колко километра могат да се построят с тези пари или да се разширят съществуващите пътища?

 


Досущ на колоездачна обиколка заприлича битката за председателското място в СДС. Докато в началото депутатът Мартин Димитров наперено се откъсна от основната група и почти се видя с жълтата фланелка, то сега основната група го изпревари. Иван Сотиров и Румен Христов, като тежки партийни гемии набраха скорост и според запознати в моменте именно те двамата са с най-големи шансове за председателския пост. В колоезденето до края нищо не се знае.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1758

Posted by on дек. 3 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

По данни на НАП общата стойност на заемите между физически лица, oтпуснати в България за периода 2001–2006 г. възлиза на най-малко на 2,7 млрд. лева. Това е установила Националната агенция за приходите (НАП) при извършването на ревизии на физически лица, които са обосновали произхода на доходите си чрез заем от граждани. Според тези данни всеки икономически активен гражданин в страната е получил над 35 000 лв. небанков заем, а националната статистика отчита, че средната задлъжнялост на човек е 59 лв. Ето защо НАП иска всички доходи получени под формата на заем от физическо лице да бъдат задължително декларирани в данъчната декларация. Интересно е къде са тези 35 000 лв. в джоба на всеки нормален българин, и защо точно той трябва да страда ако вземе пари на заем от съсед или приятел за да може да издържа семейството си  и да живее нормално?! Също така от НАП обмислят да увеличат минималната глоба за не издаване на касова бележка на 1000 лв, както и глобата при непоискване (!!!)  на същата бележка – като влезнеш в магазина за кое първо да мислиш – как да скалъпиш покупките и да ти стигнат парите, да се оглеждаш за кръвожадни данъчни или да мислиш какво ще ядеш довечера? Мургина, Мургина…
 

 
Работа на три смени е въведена при строителството на магистрала „Люлин”, за да се компенсира закъснението при изграждането, което според конастатациите на Европейската комисия е 6 месеца! Къде дремахте досега? И защо Гагаузов още е на работа. За да си строи пътища около Ямбол – Сливен, нали е оттам. От ЕК се учудили, че повече проекти одобрени от министъра са оттам. Крайният срок за пускане на магистралата е края на април 2010. Вижда ли я с някой свой орган Станишев не е ясно.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1732

Posted by on ное. 27 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

ВАЖНО
 
В Македония се е появила „Гвардия на воеводите”, която ще се бори за обединение с България. В обръщение към македонските медии новопоявилата се „Гвардия на воеводите” декларира, че се стреми към обединението на Македония и България в една държава и има военна част от 3000 души. Според тази организация, тяхната секретна служба е разкрила един план, който се нарича сърбо-гръцки, за разделянето на Македония, което се подпомага от министър-председателя на страната Никола Груевски. „Гвардията на воеводите” има в редиците си 3000 обучени войници, които са готови да защитават всяко парче от святата македонобългарска земя. От днес (17 ноември – б. пр.) до обединението на Македония с майка България, ще се борим до последна капка кръв. Нашата тайна служба, в сътрудничество с нашите братя в България, успя да разкрие план на Никола Груевски за разделянето на Македония, като най-големи части от нейната територия ще получат Сърбия и Гърция, а една част и Албания… Целта е да се откъсне македонският народ от братята българи”, се казва в съобщението на организацията. Заедно с тази декларация, организацията отправя призив за защита и освобождение на страната и за нейното обединение с България. Гвардията за последен път отправя призив към министър-председателя Груевски да подаде оставка или да предаде министър-председателския пост на бившия министър на вътрешните работи Любе Бошковски или на бившия министър-председател Любчо Георгиевски.
 
 
ФАНАТИЦИТЕ
 
Черно-бял пропаганден клип пуснаха от БСП в сайта си преди 47 конгрес на партията. В него Станишев кара стар трамвай из Лозенец, а Стефан Данаилов с шапка като на Благоев и още един другар го удрят на романтика под звуците на музиката от „На всеки километър”. Пропагандната машина работи. Само дето Станишко е забравил, че който си въобрази, че кара влака много бързо прегаря. Трамвая си е вид влак. Целият клип лъха на фанатизъм

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1696

Posted by on ное. 18 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

НИЕ КАКВИ СМЕ

Керим Караали, който е бил ръководител на Бизнес-центъра в ДПС преди назначаването на Ахмед Емин направи скандални разкрития в ефира на Нова ТВ. Караали дефакто определи ролята на ДПС като свързващо звено между Русия и Турция в техните икономически неофициални отношения. България и преди и сега си е плацдарм.

 
ПОЧТИ СЕ ПРИБРАХМЕ
 
Между 15 – 20 декември ще се извърши връщането на нашия контингент от Ирак, каза военният министър Николай Цонев. Цялото мероприятие през годините е струвало на българските данъкоплатци  155 343 000 лв., каза вицепремиерът Ивайло Калфин. Външният ни министър дебело подчерта, че е против да бъдат измервани във финансово изражение важни политически актове. В момента има много повече възможности за българския бизнес в Ирак, а нашето участие до голяма степен ще бъде реализирано във финансови проекти, добави оптимистът Калфин. Избихте хората, разсипахте им икономиката, а сега ще правите бизнес. Бре!


(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1661

Posted by on ное. 10 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

ОТБОР ЯГОДКА, ОТБОР ЧЕРЕШКА

Първите големи предизборни групи започнаха да изплуват от рехавата политическа мъгла. Учреди се Движение „Напред” от ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС. Папките с коалиционното споразумение на „лидерите” бяха връчени от бизнесмена Христо Ковачки, който и откри с реч събирането в НДК. Към тях най-вероятно ще се присъединят ЕДП на Мария Капон и ГЕРГЬОВДЕН. Това е първа група.
Втора група се заформя около СДС. Там преговорите били в напреднала фаза със ССД на Стефан Софиянски, Новото време и отцепниците от НДСВ – БНД. Тримата депутати от ССД напуснаха парламентарната група в която бяха с ВМРО и ЗНС с мотива, че не може партия близка до БСП (ЛИДЕР) да диктува какво се случва в парламентартната група. Горе долу същото каза Мозер преди да напусне ЗНС – „Личев е креатура на БСП”, но неясно защо гордата земеделка седи с него в една група в парламента.
Такива ми ти работи.

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1635

Posted by on ное. 5 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ НОВИНИ

СТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ

Докато някои български компании с благословията на Масларова и Първанов вече вкараха виетнамски работници ("Оргахим – Русе", русенската корабостроителница и "Промишлена енергетика" – Ямбол) в много сектори поради световната финансова криза започнаха масирани съкращения. Над 200 души ще бъдат освободени поетапно в "Горубсо-Мадан" АД, над  220 души освобождава БТК, съкращения обявиха  и от БМФ. Кремиковци отива в икономическото битие. Само управляващите не са в час. Вкарвайте още бачкатори, като ви е толкова акъла.

 

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1612

Posted by on окт. 30 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Последни публикации

Последни коментари

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.