КРАТКИ ЕВРО НОВИНИ

КОСТОВ И МАРТИН ДИМИТРОВ!

Познайте кой кой е на снимката

Ден след избора на Мартин Димитров за председател на СДС, той получи и първия си поздравителен адрес и то не от кой да е, а лично от Иван Костов. Освен официалностите от името на ДСБ, накрая на писмото Командира буквално пише: "Опирайки се на волята на Петото Национално събрание на ДСБ, ние Ви предлагаме да започнем разговори за създаване на дясно-центристка изборна коалиция". Алелуя!

ЦЮРИХ Е МЯСТОТО
Изглед с езерото


Най-атрактивната бизнес зона в Европа е Цюрих. Според Базелската икономическа асоциация градът има няколко основни предимства – добри транспортни връзки, иновативен дух и не на последно място ниски нива данъчни ставки. Отчетено е и, че качеството на живот там е изключително високо. Изследването наредило швейцарския кантон пред Лондон и Коненхаген. На дъното на класацията от 22 европейски града попаднали Марид, Барселона и Рим.
Цюрих отдавна е една от финансовите столици на Европа. Там са разположени много банки и застрахователни компании. Допълнителен стимул за бизнеса са ниските нива на корпоративните и частни данъци. Докато „умните” глави у нас вдигат данъци и осигуровки, за да си правят излишък и да хрантутят развъдници за безстопанственост, като здравна каса и посолствата в Москва и Варшава например.

 

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ЗАТЕГНЕМ КОНТРОЛА ПО ГРАНИЦИТЕ
Кризата усилва апетита за мирно завладяване на Европа
Продължава нахлуването на емигранти от Азия и Африка на територията на Европа. През годината правителството в Италия изпрати подкрепления заради малки плавателни съдове,  които буквално атакуваха Сицилия, която е съвсем близо до бреговете на Тунис. Гръцката брегова охрана се видя в чудо през последните седмици, когато близо до Игуменица спря нахлуването на 54 нелегални имигранти скрити в камион на ферибот. Само дни преди това бяха заловени 67 души акостирали на остров Самос. Пред българското радио „Христо Ботев” шефът на Агенцията за бежанците и самите бежанци разказаха, как минали границата нелегално в камиони или пеша през браздата и се настанили у нас. Сега държавата ги храни  и топли в Бусманци. Как да искат да плащат данъци хората!

УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ

 Фаталната снимка на Трехолт и генерал Титов във Виена
Комисията по криминални дела отказа да преразгледа случая на норвежкия дипломат Арне Трехолт. Той е арестуван през 1984 г., когато отива на среща с генерал Генадий Титов от КГБ във Виена. Норвежкият дипломат е осъден през 1985 г. на 20 години затвор за шпионаж в полза на СССР и Ирак в много шумен процес, който предизвика сериозен медиен интерес. Освободен е предсрочно през 1992 година, след като е излежал 8 година и 6 месеца. Трехолт вече два пъти иска пред Върховния съд на Норвегия да се възобнови делото, но и двата пъти му е отказвано. Комисията също отказа с мотива, че няма настъпили нови обстоятелства или факти около случая. Шпионинът засега няма да бъде реабилитиран.

СУША


Изглед от езерото Корнея до Солун
Езерото Коронея, което е разположено на изток от Солун, напълно пресъхна и остави след себе си само напукано глинесто корито. Темата за водата, според гръцки специалисти, ще е една от най-важните в отношенията на Гърция с нейните съседи. Въпросът набира скорост и с оглед на покачването на нивото на световните океани, което ще засегне най-вече средиземноморските страни от Европа. Процесът върви паралелно с недостига на прясна вода. През изминалото лято в Кипър вода от чешмите течеше само по 2 часа на седмица за местните жители и по 2 пъти по 2 часа за туристите в хотелите на острова. Водата ще става по-скъпа от петрол.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1815

Posted by on дек. 16 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

КРАТКИ ЕВРО НОВИНИ

АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО
(ТЕОРИЯ НА МАЛЦИНСТВАТА)

Политическата партия Демократичен съюз на албанците (ДСА) с лидер Бардул Махмути предложи Република Македония да смени името си на „Северна Македония и Източна Албания“. Това съобщава агенция ИНА.От партията настояват за публичен дебат в Македония по предложеното от тях име.В специално комюнике ДСА твърди, че няма външна заплаха за стабилността на Македония, а дестабилизацията може да дойде отвътре заради „политическата дискриминация на албанците в държавата“. Схемата е отработена: първо сме малцинство – дискриминират ни, после лека полека ставаме мнозинство и вие сте просто… ЧАО! Както върви до 10 години Македония ще се превърне във второ Косово 

(още…)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1777

Posted by on дек. 8 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Последни публикации

Последни коментари

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.