Красимир Каракачанов: В София кметът ще бъде Бойко Борисов

КАНДИДАТЪТ В КЪРДЖАЛИ ТРЯБВА ДА ПРИВЛЕЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НО И НЕДОВОЛНИТЕ ОТ ДПС ТУРЦИ
 

Красимир Каракачанов е роден 1965 г. в Русе. Завършва висше образование по история. Политическата му дейност е свързана със създадената на 15 декември 1990 г. Вътрешна македонска революционна организация – Съюз на македонските дружества /ВМРО – СМД/. От 1997 г. е нейн председател. На изборите от април 1997 г. ВМРО-СМД се явява като присъдружна партия на СДС в рамките на коалицията ОДС. 
Красимир Каракачанов е избран за депутат в 38-ото НС с листата на ОДС. Член е на Комисията по национална сигурност.
Преди парламентарните избори през юни 2001 г. напуска коалицията ОДС. Формацията му ВМРО участва в изборите заедно с движение “Гергьовден”, но не постига успех, и той остава извън парламента. 2005 – участва в изборите за 40 НС в рамките на Български народен съюз (заедно със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и Народен съюз на Анастасия Мозер. Печели депутатско място от София -23 МИР.

Какво ще се случи в Кърджали, според Вас?
В Кърджали един Господ знае какво ще се случи, ако не се издигне силна кандидатура, която да привлече не само всички български избиратели и да ги мотивира да гласуват в по-голям процент, но да привлече и онези турци, които са недоволни от своеволното управление на ДПС.

БСП играе ли с ДПС?
На национално ниво – твърдо. В парламента именно БСП подкрепиха претенциите на ДПС и гражданите от Турция отново да гласуват на изборите в България.

Днес ( 13.08.) сте подписали споразумение с ГЕРБ за обща кандидатура на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Какво обединява ВМРО и ГЕРБ?
Обединява ги това, че издигаме заедно един силен кандидат, който ще спечели изборите в Пловдив и ще управлява по един нов начин, в полза на гражданите.

Какви са приоритетите на ВМРО за местните избори?
За местните избори приоритетите са много ясни. Още 1999г. ние излязохме с един принцип за издигане на кандидати, че кандидатите на ВМРО ще бъдат местни, свестни и известни кандидати за кметове и кандидати за общински съветници. Това ни е приоритета, хора с доказани качества, с доказан патриотизъм, професионализъм и добро име в обществото и хора, които в своята дейност ще обслужват интересите на гражданите, а не интересите на ВМРО или на друга политическа партия. Фактът, че стигаме до там, партия като ГЕРБ да подкрепя нашия кандидат в Пловдив, показва, че явно с кандидатурите, които сме издигнали на местните избори, сме успели. Това ни е и амбицията.

Какво мислите за Иван Чомаков?
Иван Чомаков е кмет на Пловдив, който има своите качества, и е човек, който не може да бъде подценяван по никакъв начин.

Днес Бойко Борисов се кандидатира официално. ВМРО ще го подкрепи ли или ще го подкрепи ли ще играе с десните?
Ще го подкрепи.

Какво е прогнозата Ви за местните избори?
Ако някой се ангажира да даде прогноза означава да се направи на интересен. Мога  да кажа само, че в София кметът ще бъде Бойко Борисов, а в Пловдив ще бъде Славчо Атанасов, иначе в много други градове нещата са много неизвестни.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=499

Posted by on авг. 16 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.