Костурски да си монтира камера вкъщи, в парламента и да си сложи катаджия на задната седалка

Когато годишно умират над 1000 души от катастрофи, демокрацията трябва да я забравим като дума и трябва да въведем строги драконовски мерки срещу тези, които нарушават правилата. Уоууууууу!

Това каза в пред Фокусдепутатът от НДСВ и член на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Тодор Костурски. Според него един от начините да бъдат спрени катастрофите по пътищата в България са високите санкции. “Това е един от начините да се замисли водачът, когато прави нарушение, дали да го прави”, поясни Костурски.
Депутатът от НДСВ е на мнение, че трябва да бъдат разположени камери за видеонаблюдение на движение на всички кръстовища в населените места, а не само по най-важните. “Според измененията в Закона за движение по пътищата, това е доказателствен материал и при съответните съдебни процедури в случаи на произшествия, трябва да бъдат използвани тези записи, за да бъдат съдени по бързата процедура водачите, които са нарушили правилника за движение по пътищата”, подчерта Тодор Костурски. Друго, което според него трябва да се предприеме като стъпка в посока намаляване на пътнотранспортните произшествия, е да се увеличи броят на катаджиите по пътищата. “Трябва да има повече контролни органи по пътя. Наред с камерите, това е другото, което трябва да се промени. И строгостта на закона е за всички, а не тези с големите лимузини никой да не смее да ги санкционира. Всички трябва да бъдат подложени на еднаква санкция”, каза жълтият депутат. И той както колегите си от транспортната комисия, е на мнение, че трябва да се увеличат часовете за кормуване. “Както практическата, така и теоретическата подготовка на кандидат-водачите, е много ниска”, констатира Тодор Костурски.
Поредния борец срещу „войната” по пътищата. Човек ще реши, че си се качил на кола и си избил една сюрия народ. Колко пъти увеличават санкциите от Транспортната комисия в Парламента. Имам чувството, че по-малоумен народ на едно място никога не се е събирал. Резултатите им след всяко драстично, драконовско увеличение на санкциите са си все същите. И пак ще си останат такива. Само дето нормалните шофьори ще страдат. Пияни, катастрофи и жертви винаги и всякога ще има. Това е въпрос на възпитание, личен морал и състояние на пътищата. Единственият начин да ги ограничим е да монтираме чипове в главите на хората. Аман от некадърни политици, които не могат да решават конкретните проблеми на обществото. Хубаво, че  тоя Костурски е депутат от НДСВ и е такъв за последно. Дано само по-бързо им свърши мандата!

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

За новия мит с ужким добри намерения

Кой прекали?

Безполезност за хиляди евро

БОЙ

Равенство и толерантност по социалистическо -депесарски

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=72

Posted by on авг. 9 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.