КОСТУРИЦА: САРАЕВО Е ЕТНИЧЕСКИ ПРОЧИСТЕНО И 95 ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ГРАДА ДНЕС Е МЮСЮЛМАНСКО

Emir Kusturica in AndricgradИменитият сръбски режисьор Емир Кустурица обяви, че е „жертва на фундаментализма в Босна“ и е „етнически прочистен от Сараево заедно с от 150 до 200 хиляди сърби“. Говорейки за онова, с което се занимава сега, Кустурица напомни, че завършва Андричград, че строи ферма на границата на Сърбия с Република Сръбска в Босна и Херцеговина, където ще „остане да се грижи за крави и овце” и че желае да завърши един филм. Той има и френско гражданство, но днес живее в Баня Лука (Република Сръбска в Босна).

Костурица заяви, че Сараево е етнически прочистено и 95 процента от населението в града днес е мюсюлманско. Бих посетил Сараево, казва той, без никакви емоции, защото повечето от това, което съм обичал си отиде с войната.

„Градът това са хората. Когато излизате да се забавлявате, отивате на места, където намирате определени хора, защото масата не ви интересува, а тази маса се е променила – социално, верски, интелектуално и за тези 20 години изгражда система от ценности, в която аз не се вписвам“.

„Всички биха искали да живеят в едно щастливо общество, в което може да се срещнете с приятели, да пиете кафе с мюсюлмани, да разговаряте за теология с православни, или за Никола Тесла и други теми“.

„Колкото и да съм се борил за оцеляването на Югославия,  сега смятам, че е време  всеки да се опита да живее сам, да избере и използва своя дефиниция, какъвто е  въпросът за самозащитата, защото ако сте на едно място с някой, който говори сред  католици и православни, че накрая мюсюлманската идеология  ще победи – бъдещето на тази държава не е гарантирано“, изтъква той.

Той смята, че събитията в Украйна показват, че ЕС и НАТО са много свързани и прави оценка, че  България и Румъния са приети в ЕС преди Сърбия и Хърватия  поради стратегически причини.

„Изкуственото творение, което днес наричаме НАТО, се разширява. Както са казвали през Първата световна война – Drang nach Osten (Проникване на изток). Крайната цел на войните на Алианса са ресурсите на Сибир.

Наполеон се е опитал да се домогне до тях, Хитлер се е опитал, дори Мадлин Обрайт заяви, че не е честно толкова малко хора да живеят на толкова голяма територия. Тя е мислила за руския газ, нефт и всички  руди, които има там.” – заяви Кустурица.  

По информация на агенция Танюг

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8333

Posted by on дек. 19 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “КОСТУРИЦА: САРАЕВО Е ЕТНИЧЕСКИ ПРОЧИСТЕНО И 95 ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ГРАДА ДНЕС Е МЮСЮЛМАНСКО”

  1. Ех, Кустурица ,Кустурица ,като се замисля, я по добре да не мисля…

  2. Rashvess

    Мда- искрено и точно. България я приеха в ЕС за да напрявят път за приемане на Турция и да я изолират от Русия. Първо влизаш в нато и едва тогава в ЕС, това важи за всички изт-европ. д-ви, това е ненаписано правило! Може да се направи изключение за Сърбия, но не и за Украйна, следва да стигнат и до Монголия- нато + ЕС!!!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.