КОРМАН ИСМАИЛОВ: ДАВАТ НИ СЕ ДОСТА ГОЛЕМИ ОТГОВОРНОСТИ И ВЪЗМОЖНОСТИ, ЗА КОИТО НИЕ НЕ ВИНАГИ СМЕ ГОТ

Едно интервю на Калоян Методиев
 
Корман Исмаилов е на 33 години. Роден е в София. Завършил е стопанско управление в гр. Коня – Турция. В момента следва магистърска програма по “Политически мениджмънт” в Нов български университет. Занимава се с частен бизнес.


– Господин Исмаилов, вие поне засега сте единственият кандидат за поста председател на Младежкото ДПС. Очаквате ли някакви изненади?
– Изненади, в смисъл на друг кандидат. Ще се радвам ако има и други. Нека има повече кандидати, за да може стуктурите, делегатите да изберат това, което е най-добро за организацията. Реално, нямам някакви болни амбиции за този пост. Ако получа подкрепа ще имам възможост да поема отговорност и да работя за структурите, за младите хора, които виждат реализация в полтитиката. Ако не, значи  някой друг, по-достовен, с по-добри идеи и възможности ще поеме тази отговорност.
– Председателят на младежката партия по право е член на Националното ръководство на ДПС, т.е. автоматично влиза в голямата политика. Докъде искате вие да стигнете в политиката?
– Не съм мислил за голямата политика. За мен най-близката ни цел трябва да е работа с младите хора. Нека тези, които покажат качества, които наистина работят усърдно да  продължат преминавайки стъпало по стъпало напред и нагоре. Лично за себе си нямам някакви високи амбиции в голямата политика. Ако аз самият покажа качества и ми бъде предоставена възможност в тази сфера, след като излизаме на тази писта, ще се стараем да покажем добри резултати.
– Има ли според вас нужда ДПС от промяна и може ли да дойде тя от младежката организация с ресурса, с който разполага?
– Всички партии имат нужда от по-добра готовност и обезпеченост във връзка с предстоящите приоритети пред страната и дневния ред на хората. Младежката организация и въобще ДПС като партия, ако проследите нейното развитие, то е стъпало по стъпало, напред и нагоре, т.е. целите са реални и това, че  расте доверието към партията показва, че пътят е правилен.  
– Младежките партии често са подценявани. Какви са плановете ви за МДПС?
– Специално при нас не е така, т.к. на нас ни се дават много възможности и ни се гласува голямо доверие. Имам предвид младите хора, които са в ДПС. Вие виждате, че много млади кадри има в местната и централната изпълнителна власт, дори в парламента. Тоест има една много добра, правилна политика към младите хора в партията. Не мисля, че са подценявани, дори смятам, че ни се дават доста големи отговорности и възможности, за които ние не винаги сме готови. Тоест има какво да работим в тази посока. При нас се наблюдава едно изпреварващо развитие. На много места ние имаме млади кметове и в самите структури на партията нашите млади областни лидери заемат позицията на областни на ДПС. За нас е много важно да работим за изграждането на млади политици със самочувствие, с добро образование, с професионален опит, които утре, вдругиден да формират гражданско съзнание и съзнание на държавници.
– Вие предполагам следите политическите процеси не само на младежко ниво. Пословичен в последнит         Аз нямам навика и никога няма да ме чуете да коментирам личности. Нас ни интересуват политиките и действията, делата, които се вършат за реализацията на тези политики. И тука ще оставя без коментар.
– Какво е мнението ви за тройната коалиция? Все повече се говори за напрежение между партньорите по места. Според вас има ли ресурс да завърши мандата си?
– Това е първата коалиция по рода си и то в един доста натоварен и труден период, където трябва да се свърши много работа. Отговорна работа за кратък период. Трябва за този период да се получи едно сработване и бързи резултати. Нормално е да има трудности точно от гледна точка на сработването, но когато усилията са концентрирани по посока на ясните цели, резултатите няма да закъснеят.
– Преди време Ахмед Доган беше казал, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Откъде минава днес пътят на България към Европа?
– България винаги е била в Европа и ще бъде. Според мен идеята в това изказване  е,  че България трябва да извърви определен път, през който да е натрупала увереност, да натрупа самочувствие, да изгради правила и принципи. Условия както в сферата на икономиката, да популяризира своята култура зад граница и добре да си сътрудничи със съседите в региона. Мисля, че това са пътищата, по които България трябва да върви.
– Как прекарва Корман Исмаилов свободното си време. Какви книги чете?
– Както всички на моята възраст харесвам хубава, по-спокойна музика. Обичам предимно научна литература, история , философия. Обичам постоянно да се срещам и да съм сред млади хора. Обичам, обичам…. Обичам да пътувам. За съжаление не ми остава много време за гледане на телевизия.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5

Posted by on февр. 24 2006. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.