КОНФЛИКТЪТ БСМ – СТАНИШЕВ РОДИ РАНОБУДНИТЕ СТУДЕНТИ

Znak na okupaciata

ОКУПАТОРИТЕ НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ  СА КРАЙНО ЛЕВИ МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ

Българска социалистическа младеж е младежката организация на БСП създадена през 1994 година от Жан Виденов и Николай Добрев. При социалистите всеки председател прави близка до себе си младежка организация. Такава си създава и Сергей Станишев. На VII конгрес на БСМ (2006) се стига до разцепление. Крилото близко до Станишев напуска форума и по-късно е формира ядрото на нова младежка структура, призната от ръководството на партията като легитимна – Младежко обединение в БСП. То инвестира в него, а БСМ гони от централата на Позитано и ги оставя без финансиране.

Конфликтът между Станишев и БСМ продължава през 2009 г. Тогава, благодарение на усърдната работа на международния секретар на организацията Христо Христев,  БСМ печели домакинството на Летен лагер ‘2010 на младежката организация на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Очакват се над 2500 млади социалисти от цяла Европа. През февруари 2010 г. Сергей Станишев изпраща официално писмо до ПЕС в което отбелязва, че БСП не подкрепя инициативата. Тогава от ПЕС официално помолват БСМ да прекрати подготовката и за пръв път в младежката соц-история не се провежда летния форум на организацията. Христев не прощава гаврата. Войната Станишев-БСМ от прикрита става открита.  

Моментът за реванш настъпва през лятото на 2013 г. с избирането на Пеевски за шеф на ДАНС. БСМ виждат шанса за разправа с дългогодишния си враг и узурпатор на социалистическата партия, който не допуска никой до властта цели 13 години. Те активно се включват в протестите, заедно с друг натирен от Станишев член на Националния съвет на БСП – проф. Георги Близнашки.

Hristo Hristev

Христо Христев изнася лекция в окупираната 272 аудитория

БСМ плюс техни студенти, начело с идеолога на организацията, понастоящем асистент по право и зам.председател на Саша Безуханова – Христо Христев,  окупират Ректората на Софийския университет в опит да си върнат на Станишев и определяната от тях като лейбъристка БСП. Ранобудните студенти са основно крайно леви, комунисти, троцкисти и анархисти. Подкрепят ги преподавателите, които  освен, че са повече от окупаторите, в миналото активно са участвали в свалянето на Жан Виденов. Организацията на Виденов и свалилите го се оказват рамо до рамо. Очевидно става война на БСП срещу част от БСП, а някой си прави сметки да използва ситуацията в свой интерес. С тия номера няма да стане. Корпоративна мафия не се сваля с тънки сметки и идеологически лъжи.

Екип на Общество.нет

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7590

Posted by on ное. 11 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 коментара for “КОНФЛИКТЪТ БСМ – СТАНИШЕВ РОДИ РАНОБУДНИТЕ СТУДЕНТИ”

 1. Нико

  Как ли се чувстват симпатизантите анти-комунисти на ДСБ и СДС, айде Кунева я знаем, че е всеядна?

 2. Stoyanov

  „Хиляди човешки животи са погубени.
  Най-малкото, което можем да направим, е да обявим 1 февруари за Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.“

  Да не си помислите, че това е извадка от реч на др. Костов, н.в. Симеон Сакскобургготски или – не дай си Боже – на тов. Станишев? Същият, който наскоро се извини на българските турци за срамния възродителен процес, удобно загърбвайки дължимото извинение на стотиците хиляди българи, избити от неговите предшественици и от неговите родители дори?
  Не, не, ще сгрешите!
  Цитирам думите на Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет на Република България от 19.01.2011 година, в отговор на предложение, внесено от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, на което се взема решение за обявяване на първи февруари за „Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим“!
  „Комунистите“, „диктаторите“, коварните и зли Борисов и Цветанов, които били превърнали държавата в полицейска и държали населението в страх и ужас, бяха единствените, които имаха политическата воля и се осмелиха да приемат това решение.

  http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=8E56E79154CA1DEAF1BE6C0382160688?idMat=43524

  Нека почиват в мир достойните български граждани, погубени от червената престъпна организация БКП/БСП !

 3. Георги Минчев

  Сред жертвите на комунистическия режим /имената им са изписани на нарочния паметник/ са и убийците на невинни деца ,6 -те ястребинчета.
  Борисов и Цветанов знаят ли го това?.Ако не го знаят жалко за тях самите и за Герб, в който вярваха токова много хора. За да станем действително част от демократичния свят не бива историята да се тълкува едностранчиво. В България е имало антифашистка съпротива, но това вече 24 години не се признава от официалните власти.Историята трябва да обединява, а не да разединява.В това е разковничето за нашето спасение като народ.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.