КОКТЕЙЛИ ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

ОБЩЕСТВО НЕТ ВИ ПРЕДСТАВЯ 10 ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ КОКТЕЙЛИ

Мохито (Mojito)
Коктейлът Мохито съдържа пет основни съставки, сред които са ром, газирана вода, зелен лимон, захар и мента. Напитката е измислена в Куба. С времето по света се появяват и други разновидности на коктейла.

Блъди Мери (Bloody Mary)
Този толкова разпространен коктейл е смесица от съставки, които му придават неповторим вкус! Класическият коктейл Блъди Мери се приготвя от водка с доматен сок. Понякога се добавят лимонов сок, лютив доматен сос, както и щипка сол. Напитката дължи името си на червения си цвят. Не е ясно откъде точно произлиза то, но една от версиите е, че е кръстена на обезглавената шотландска кралица Мери.

Пинаколада (Piña colada)
Неустоима напитка. Представлява удивителна комбинация от ром и кокосово мляко. Добавете малко ананасов сок и лед, и коктейлът е готов! Но внимавайте, защото води до пристрастяване!

Маргарита (Margarita)
По същество коктейл Маргарита се приготвя от текила, смесена с лимонов сок. Ръба на чашата се посипва със сол. Някои бармани използват разбит белтък от яйце, за да направят напитката по-пенлива. Понякога освен лимонов сок се използват сок от малина, ягода и дори манго, за да се приготвят комбинации или вариации на коктейла с уникален вкус.

Лонг Айлънд (Long Island)
Коктейлът Лонг Айлънд се появява по време на Сухия режим в САЩ. Оттогава до наши дни популярната напитка се приготвя по различни начини. Коктейлът се състои от водка, текила, джин и ром. Понякога вместо текила се използва бренди.

Мартини (Martini)
Мартинито също е сред най-популярните коктейли. Произходът на напитката не е напълно изяснен. Приготвя се от джин и комбинация от вермут (сух бял или сладък и червен). Тези съставки се използват в различни пропорции, за да се приготвят различни варианти на коктейла.

Морски бриз (Sea Breeze)
Този превъзходен коктейл се появява в края на 20-те години на ХХ в. В по-стари времена Морски бриз включвал джин и гренадин. Напоследък напитката се приготвя, като се смесят водка със сок от грейпфрут и сок от червена боровинка.

Текила сънрайз (Tequila Sunrise)
Коктейлът се приготвя по два различни начина, оригиналният (текила, ликьор от касис, лимонов сок и газирана вода) и по-разпространеният вариант (текила, портокалов сок и гренадин). Първоначално сервиран в Arizona Biltmore, коктейлът носи името си заради начина, по който изглежда, след като бъде налят в чаша. По-плътните съставки (касис или гренадин) се утаяват към дъното и предизвикват преливащите се цветове, които наподобяват на изгрев.

Секс на плажа (Sex on the Beach)
Този интересен коктейл е известен още и като Забава на плажа. В основата си напитката се състои от водка, портокалов сок, сок от боровинка и шнапс от праскови, но съществуват и многобройни вариации. Често като заместител на водката се използва кокосов ром.

Скрюдайвър (Screwdiver)
Този интересен коктейл е измислен през 50-те години на XX в. Представлява смес от водка с портокалов сок. Днес съществуват множество вариации на този основен коктейл.


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ДА ПРЕБОРИМ ЗИМНАТА ДЕПРЕСИЯ СЪС СВЕТЛИНА

ХЕМОРОИДИТЕ, ТОЗИ СЪВРЕМЕНЕН БИЧ

МАХМУРЛУК

СТЕГНАТ КОРЕМ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

СТРЕСЪТ ПРИ МЪЖЕТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1980

Posted by on февр. 2 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.