Кой прекали?

В проекто-учебника по “История и цивилизация” за 6-и клас на издателство “Просвета”, който в момента се обсъжда от експерти на МОН, присъства рекламен плакат на ДПС, констатираха медиите през седмицата. Първи изразиха възмущение ВМРО, след тях скочиха и други националисти.

Политически игри и “промиване на мозъци” бяха част от квалификациите за въпросния плакат, над който седи заглавие – “Българите в началото на третото хилядолетие”. Какво реално се цели с поставянето на единствения рекламен партиен материал и то в учебник по история, вероятно знаят хората на Доган. Не е ли прекалено нагло и не противоречи ли решението на авторите на учебника на всички етични и законови норми в българското образование? И ако обръчът от фирми на лидерът Ахмед Доган е обхванал и експертите на МОН, нищо чудно нашите деца да се объркат тотално с имената на българите в началото на третото хилядолетие. Защото повечето от тях не се казват Фелиз, Рейхан или Ахмед. Ако децата не знаят кои са евродепутатите ни в Страсбург, поне ще прочетат пък и ще видят кои са били кандидатите на ДПС за Европейския парламент. Е, това вече е безобразно и екипът, подготвил проекта за учебника дължи на обществото обяснение. Нормално е поне да чуем причините и мотивите за включването на политическия плакат в изданието.

Ако сега се допусне подобни рекламни материали да облъчват учениците, нищо чудно до следващите местни избори през октомври да се издадат и помагала към учебниците с лика на Бойко или друг някой изявен кандидат-кмет. Може пък и на някои от страниците експертите от МОН да разположат всички кандидати за общински съветници в големите общини. И ако децата откажат да си учат уроците, защото най-малкото не могат после да отидат на практически упражнения до урните, то да бъдат задължени техните родители да си припомнят Историята! Хем ще спестим и пари от кампании, тъй като въпросните “рекламни материали” се продават по книжарниците.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Безполезност за хиляди евро

БОЙ

Равенство и толерантност по социалистическо -депесарски

Тотален контрол

Камили, камили, немили?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=68

Posted by on юли 19 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.