КОЙ ГЛЕДА МНОГО ФИЛМИ?

Един българин, на когото е бил откраднат международния паспорт беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия.  След кражбата извадил нов. Стигнал до Словения и там го арестували. Държали го 90 дни в затвора. Стопил се от 90 на 76 килограма. Посолството ни си  направило пас. Човекът имал няколко обвинения от Интерпол за трафик на хора, наркотици. Нищо че за пръв път през живота си минавал през Калотина. Разбили му нервната система до живот!

Защо го пиша това?

На 21 април през нощта разбиват и моя апартамент и на съседите. Обират го докато съм в спалнята и покрай всичко изнесено взимат и международния ми паспорт. Пристига полиция. Омазва всичко с черен прах за отпечатъци, който и до ден днешен не излиза от килима. Нещо се суети там. Правят снимки на целия апартамент, което предизвиква моето недоволство и забележка защо снимат наред и къде отива после тази база данни. Такава била процедурата, много филми съм гледал. Отговорих им, че не гледам филми, а само новини. Пиша обяснения и обявявам паспорта за откраднат. Казват ми че до 3 дни ще ми се обадят за служебна бележка от МВР. Свършиха си работата и заминаха.

Чакам дните и отивам в полицията. Естествено никой не се е обадил. Както и да е след още 2 дни и ново ходене ми издават служебна бележка, че паспорта ми е откраднат. С нея отивам да ми издадат нов международен паспорт. Подавам документи и на 8 май 2008 отивам да си получа новия.  НО!!! Жената зад гишето ми се скарва, че старият ми паспорт още не е обявен за откраднат! Колегите не го обявили!  И пак писане на обяснение.

Въпросът е какво може да се направи с международен паспорт за 18 дни в които някой не си е свършил работата.

Не ми е ясно защо толкова се пънат някои, за да вкарат биометрични данни в паспортите ни след като не могат да изкоординират елементарна процедура като тази.

И моят случай не е изолиран. Кой знае кой кръстосва планетата и трупа пасиви на мой или на ваш гръб. Пазете си паспортите и не се уповавайте много на институциите!

 

Калоян Методиев

 

14 май 2008


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЕДВИН СУГАРЕВ: РОЛЯТА НА ПЪРВАНОВ НАМАЛЯВА

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ:АКО СТЕ СКЛОННИ НА РИСК, МОЖЕ ДА ИНВЕСТИРАТЕ В АКЦИИ И НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

ИВАН ТРОПАНКЕВ : НЕОБХОДИМА Е НОВА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА  

ПРОЕКТ УЧИ НА ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО  

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КОГО КРИЯТ ЗАД МУЛЕТАТА КУЙОВИЧ И БУЯНОВИЧ? 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1078

Posted by on май 15 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.