КОИ СА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ?


„Оставете на компетентните органи да се занимават с МВР!”. Този рефрен се завъртя в медийното пространство. Даже и столичният кмет и най-голям печеливш от ситуацията Бойко Борисов го повтори на всеослушание. Включиха се някакви интелектуалци (дори уважаваната и премерена Велислава Дърева), съюз на бивши пазванти и неясно специалисти по каква сигурност, разни безлични депутати и т.н.


Ако системата работи това е начина. Спор няма! Мен лично ме притеснява „Компетентните органи!!!”. Кои са компетентните органи в България?

Прокуратурата, която осветли без грам срам архителта с двата кинжала, който подаде сигнала срещу агенция „Пътища”? Кой „идиот” ще го направи пак при положение, че ще бъде заслепен с фар по-голям от александрийският? И ще го смачкат, както смачкаха лабилния архитект.

Или може би  компетентните органи са  в МВР? Ще се обърнете ли към ГДБОП – борците с организираната престъпност? Зам. шефа е арестуван, заради връзки със престъпници? И не е сам! Отидете там и няма да се разминете само с рафиниран медиен интерес, като в по-горния случай. Или ще отидете в районното? Според онова изследване на „Центъра за изследване на демокрацията” районите на наркоразпространение съвпадат едно към едно с територията на съответните полицейски управления. За какви компетенции говорим?! Или както съобщи пресата едно РПУ усвоява по 20 000 лева само от уличните дилъри, които пази.

Или може би компетентните органи  са мутрите? Може и да са. Ще ви вземат много пари, но пък там схемата е най-чиста. Пари – работа!  Лошото е че не знаете къде свършва МВР и къде започват престъпниците. Компетентни органи J

Може да пишете на президента. Той не е компетентен орган, но си изпоназначи компетентните органи, като: Главен прокурор, Вътрешен министър …. Ако вече сте писали до Арменския поп, може пак да опитате.

Компетентите органи е ясно, че не са медиите. Но пък са толкова много, че все може истината да се провере отнякъде. Вярно че и някои от тях са корумпирани до безобразие, но няма и къде да мърдат. Нямаме и други. А без медии не става. Не са компетентни, но са органи. Многообразието им, след обобщение,  е залог за истинност. Интернет, въпреки наредбата Петков за следене, все още е най-свободната територия.

Опааааа ами Европейският съюз. Нали сме част и от тази система. Оттам ще ни оправят. Пишете и се жалете. До департамент А4 в агенция Т7 – 12/33 #, в отдел 0231, към дирекция С9-*@, на подкомисия 8-2-А…… В смисъл не приемай всичко от Брюксел за чиста монета. Делаверата не сме я измислили ние.

В интерес на истината спирането на парите по някои програми напоследък е добър знак, но удря пак дребни предприемачи, които са се сетили да пишат проекти на изпроводяк. Все пак скърцането със зъби на Барозу е по-добро от нищо, но да не забравяме, че Брюксел е далече, като в поговорката за царя и пъдаря. Пъдари имаме, но не пазят нас!

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:
„ЮПИ”, КОСОВО и МВР! 

СМЯНА НА ВЛАСТТА В БАН ОЗНАЧАВА ЛИ НАЙ – ПОСЛЕ РЕФОРМА В НАУКАТА?

ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ ДО ВРЕМЕННАТА КОМИСИЯ ЗА ВЛАКА „СОФИЯ-КАРДАМ”

СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО

ПСИХОЛОГИЯ НА ИНВЕСТИТОРАКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=936

Posted by on апр. 3 2008. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.