КАФЕТО СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

Ново изследване показва, че почивките за кафе по време на обяд са най-добрия начин за борба с диабета.
Изследване на почти около 70 000 жени разкрива, че при тези, които пият най-малко една чаша кафе с обяда си в продължение на няколко години, с 1/3 намалява рискът да развият диабет тип 2 т.н „старчески диабет”, отколкото при онези, които изобщо не пият кафе. Това важи както за безкофеиновото, така и за кофеиновото кафе, независимо дали се консумира със или без захар. Пиенето на кафе през останалото време на деня не влияе върху риска от диабет по никакъв начин.

За да се осъществи изследването екипът от учени включва около 69 500 французойки на възраст между 42 и 72 години, които са проследени в продължение на 11 години. През това това време 1400 от тях развиват диабет тип 2. Онези, които пиели поне по 3 чаши дневно са намалили с 27%  възможността да станат диабетици. Но когато изследователите разглеждат времето на косумация на кафето, установяват, че само кафето, изпито по обяд, намалява риска от диабет тип 2 и че при жените, които пиели повече от 1 чаша на обяд всеки ден, вероятността да развият диабет намалява с 33%. Ефекът на кафето в обедната почивка е наблюдаван само за черно кафе, а не кафе с мляко, и тъй като броят на участниците в проучването, които пият кафе с мляко на обяд бил малък, влиянието на това откритие не е ясно, казват изследователите.

Ползите от пиенето на кафе по време на обяд може да имат връзка с времето, по което се пие то, но може да са свързани и с вида на храната, която хората консумират по време на обяд е другото предположение на учените.


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОВИШАВА РИСКA ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННА
СМЪРТ

СЪНЯТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КРАСИВИ ЛИЦЕТО, ТЯЛОТО И КОСАТА НИ

ИТАЛИЯ ЗАБРАНЯВА СИЛИКОНОВИТЕ ГЪРДИ ЗА МАЛОЛЕТНИ

ИЗСЛЕДВАНЕ: ЖИВОТЪТ БЛИЗО ДО МАГИСТРАЛА ИЛИ ГЛАВЕН ПЪТ
ВОДИ ДО СТЕСНЯВАНЕ НА АРТЕРИИТЕ

ДА ИЗВАЕМ ФИГУРАТА СИ С ЛЕК СПОРТ

САМОЛEЧЕНИЕТО ИЛИ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ САМИ У ДОМА

ВЯРАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПАЦИЕНТИ С АЛЦХАЙМЕР

КАК ЦВЕТОВЕТЕ ВЛИЯЯТ НА ЗДРАВЕТО

НЕЩАСТНИТЕ ХОРА ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ, ЩАСТЛИВИТЕ ПРАВЯТ СЕКС

НА КАКЪВ ЕЗИК ПЛАЧАТ БЕБЕТАТА

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК СПОРЕД НОВО
ИЗСЛЕДВАНЕ

ПОСТТРАВМАЧНИЯТ СТРЕС

ПАРЕНЕТО „ПОД ЛЪЖИЧКАТА”

ЗАЩО СА ВРЕДНИ ДЮНЕРИТЕ?


Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3152

Posted by on апр. 25 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.