КАТАЛОНИЯ НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ РЕФЕНРЕДУМА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА

Artur MasПрезидентът на Каталония, който е и лидер на либерално-националистическата партия Демократичен сбор на Каталония, обяви, че въпреки решението на Конституционния съд на Испания, регионът продължава по пътя на провеждане на референдум за независимост на провинцията.

През седмицата КС обяви за недействителна декларацията за суверенитет, която каталонският парламент прие през миналата година. Конституционните съдии единодушно анулираха декларацията като противозаконна и се обявиха категорично срещу провеждането на планирания за ноември референдум за независимост на Каталония.

„Политическия процес в Каталония не спира. Реакцията на Коституционния съд малко или много е очаквана. За всяка пречка с която се сблъскваме по този път ще намерим решение и начин да я избегнем“, заяви пред регионалния парламент Мас.  

„Не може да се постигне споразумение с някой, който не го иска. Единственото, което правителството желае е нищо да не се предприема. Регионът е пред велико демократично предизвикателство, което трябва да се реши политически, а не чрез съдебно решение“, добави той.

Според последните социологически проучвания 60 % от жителите на най-богата испанска провинция искат независимост от Испания и Каталония да стане независима държава.

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=9127

Posted by on мар. 26 2014. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.