КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

Високи данъци, за бизнеса двойни, мръсотия, кал преминаваща в прахоляк според времето, бунища, кучета на сюрии… това е голяма част от София в XXI век. Красотата на тази пасторалност се разскъсва от прелитащи като метеорити…. каруци. София е пълна със скапани дървени возила теглени от измъчeни коне. Волните ездачи за секунди крадат каквото видят, особено желязно. Товарят боклук и после го разхвърлят някъде, като масово създават импровизирани сметища. Никой не се намесва – община, полиция… Институции в тази държава има само за големите работи – каруците явно са малка.

Само че ако трябва да приложим гениалната теория за счупения прозорец всяка изсипана купчина боклук, от уж безобидните каруци, слага началото на сметище. Някой вижда купчината и също си изсипва отпадаците там.  Така докато цялото пространство не се обхване от мръсотията. Идват кучета, после клошари, разбира се плъхове и качеството на живот в града пада ли пада.

Колкото и да е далече едно ретро явление като каруцата, от дневния ред на  модерното европейско управление на Столицата, то все пак съществува. И е огромен социален проблем. Ако една общинско управление, за толкова години, с целия си близо милиарден бюджет и ресурс от хиляди служители (зам.кметовете са 8, а в Лондон са 2-ма), не може да се справи с няколкостотин каруци… по-добре да си ходи. 


Ето това е София днес:

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

БИСЕРИ

ТЕРОРИЗМЪТ КАТО ИЗПИТАНИЕ ЗА ТВЪРДОСТТА НА БЪДЕЩИТЕ РЕШЕНИЯ

ЗА ВАЖНИТЕ И ОЩЕ ПО-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА…

ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ИСТИНСКИ ЙОРДАНОВДЕН

АКО СИ VIP ИМАШ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ

ЗАПОЧНАХА НИ

СТРОЕЖЪТ НА ЗАТВОР ВЪВ ВОЛУЯК БЕЗ ДЕБАТ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОНФЛИКТИ НА ВЛАСТТА

ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3749

Posted by on мар. 19 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.