КАРДИНАЛ О’БРАЯН: ГЕЙ БРАКОВЕТЕ СА УРОДЛИВА ПОКВАРА

Лидерът на католиците в борещата се за независимост Шотландия – кардинал Кейт О’Браян влезе в задочен спор с премиер министъра Алекс Салмъд по въпроса за еднополовите бракове.  Правителството иска да признае гей бракове от 2015,  като същевременно в своя позиция увери, че няма да принуждава свещенниците да провеждат такива церемонни.

Негово преосвещенство обяви, че единственото легитимно определение за брак е съвместния живот между мъж и жена. Той разпространи писмо,  което католическите свещенници в Шотландия трябва да прочетат на своите енориаши в което се осъжда идеята на шотландското правителство да въведе гей бракове в страната. В него се обявява и 26 август за Национален ден на брака.

Католическата църква създава и Национален комитет за брака и семейството, който ще координира кампанията срещу гей браковете.

През май кардиналът определели гей брака като: „уродлива поквара срещу общоприето човешко право”.

Еднополовите двойки в Шотландия вече могат да влизат в гражданско партньорство.

И други деноминации в страната изразиха загриженост за правителствените планове. Шотландската църква обяви, че шотландското правителство „върви към нещо, което ще засегне всички жители на Шотландия без да има адекватен дебат и обсъждане”. А Свободната църква на Шотландия описа решението като „истински тъжен ден за Шотландия”.

Кабинета на Обединеното кралство утвърди през юни института на гей партньорствата в Англия и Уелс, а „консерваторът” Дейвид Камерън обеща приемане на закон за гей сватбите преди следващите избори. Само в Северна Ирландия подобни планове няма. В края на април кардинал О’Браян обвини Камерън в липса на морал и фаворизиране на богатите.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5283

Posted by on авг. 26 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20715 лв
 CHF =  1.72032 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19559 лв
100  RUB =  2.52667 лв
 USD =  1.66638 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.