КАПИТАНЪТ И ЖАЛКАТА МУ СВИТА ЗАТЪВАТ В КРИЗИСЕН ПР И ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ

Goriasht korabПаническият кризисен ПР съчетан с евтин популизъм роди в главата на делегитимирания премиер идеята да даде 50 % от квотата на ГЕРБ в ДКВР като гражданска квота.

Първо, няма партия в парламента, като изключим недостойните изрезки, които чакат някой да бъде изхвърлен или да си слезе от парахода на управляващите, за да започнат услужливо да го ритат и обвиняват във всички смъртните грехове, която да се съгласи сега да участва в отговорността за назначаването на членове на регулаторния орган. Да предложиш такова нещо означава, или че нямаш връзка с реалността, или че си страхлив. Просто ГЕРБ вече няма квота. Притежаването на всичко е всичко, а не част от него. Така е и с отговорността.

Второ, паническото предлагане на неясни, безотговорни граждански квоти в изключително важни органи на държавата, където се изисква компетенция и специфични знания, е израз на управленско отчаяние и некомпетентност. Признание, че само „мога да сменям“, но явно не умея да управлявам. Не може ключови сфери на обществото да се да се подлагат на случаен принцип. Защо по тази схема не сложим 30 % гражданска квота в АЕЦ „Козлодуй“, 35 % в ГЩ на армията, 45 % в ДАНС, 25 % в РВД, 40 % в митниците…? Както дойде, който ни е подръка. Другият вариант е предложението да е менте, точно както „представителите на протестиращите“, които бяха поканени на хаотичната премиерска пресконференция.

И накрая, самото признание, че, докато повече от 100 хиляди души в цялата страна, начело с лидера Варна, протестират срещу случващото се в държавата, си отишъл да си играеш мач е скандално, неморално и грозно. Дори е по-лошо от ползването на държания самолет,  за да си докараш отбор с който ти се е прииграло на морето. Такива деяния не са си позволявали премиерите Виденов, Костов, Сакскобургготски, Станишев. Когато трябва да се вземат категорични решения е редно капитанът  да е на мостика, а не из трюмовете, защото дори едно оттегляне трябва да е достойно. Но като гледаме действията на капитана и качеството на свитата му, нещата едва ли ще свършат така.

 Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6180

Posted by on февр. 19 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “КАПИТАНЪТ И ЖАЛКАТА МУ СВИТА ЗАТЪВАТ В КРИЗИСЕН ПР И ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ”

  1. Е, имаше един,който играеше хоро при растрел, друг ходеше на лов. Това не е прецедент за самозабравили се.

  2. Славянин

    Достигнат бе отдавна известния връх на некомпетентността на ГЕРБ ПЛЮС панически страх. Затова е и толкова малко разстоянието между вчерашната решимост на Борисов да остане на поста си и да се бори докрай срещу БСП и ДПС и днешната му закъсняла оставка. Достойното оттегляне, за съжаление, не се състоя.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.