КАМИОН СЕ ЗАПАЛИ И ИЗГОРЯ, СЕИРДЖИИ СНИМАХА ОГЪНЯ


ЗА КАКЪВ ВЛАК ГОВОРИМ, КОГАТО НЕ НИ ПУКА ЗА МАЛКИТЕ ИНЦИДЕНТИ НА ПЪТЯ
Камион изгоря на пътя Ловеч – София. Слава богу жертви няма. Инцидент. Всеки ден се случват такива, може би ще си кажат някои. От една страна е така. Никой не е застрахован от катастрофа на пътя, пожар или друго нещастие.

Тъй като съвсем случайно репортер на общество.нет беше в колоната от автомобили, която спря, за да изчака пожарната кола и овладяването на пламъците, си позволяваме да опишем репортажно събитието. Повярвайте, не гоним сензация. Просто има поука в историята.

Камионът се запалва от двигателя. Шофьорът веднага отбива и спира вдясно на пътя. В същото време движението е доста натоварено – петък вечерта е и автомобили пътуват в двете посоки от и към Ловеч. Шофьорът и неговият спътник вадят пожарогасител, който обаче се оказва недостатъчен, за да овладее все по-силно лумтящия огън. Коли и камиони са образували колона зад и пред горящото возило, но нито един от водачите не слиза от автомобила си. Нито един не се притича на помощ. Всички седят и гледат от автомобилите си. Някои палят цигара, други са надули последния хит на Ивана…. – а сигурно всеки има пожарогасител в колата си. Има и друга група шофьори. Те явно много бързат за някъде и без да се притесняват, че всеки момент камионът може да избухне, го заобикалят и продължават по маршрута си. И така 15-20 минути. Идва пожарната. Бързо овладява огъня, който междувременно е опустошил целия камион. Колоните тръгват бавно да заобикалят возилото като почти всяка кола спира за секунда до камиона, я за да огледа возилото или пък да го щракне за спомен.

Това е репортажът. Изводите са ясни. Българинът е сеирджия отвсякъде. Щом не го касае пряко – ще седи отстрани, ще цъка с език и ще псува, че се забавил половин час, докато тръгне колоната. За какъв изгорял влак говорим като не се намесваме в обикновени ситуации, които могат да се слушат на всеки и наистина могат да бъдат бързо преодоляни. За каква положителна промяна в манталитета говорим като сме пълни непукисти за случващото се около нас. И не на последно място, може би трябва да се замислим, откъде идва безсърдечието, което завладява българина все повече и повече. Ако можем да го изкореним бавно и полека, добре, ако не – много жалко за нас като нация. 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЪЗМУТЕН?! А НАРОДЪТ?

ЛИЦЕМЕРИЕ

СМЯНА НА СМЯНАТА СЛЕД ПРОМЯНАТА ЗАРАДИ….

Заслужават ли такива, като Сарафов от Пирогов да живеят ?

КОРУПЦИЯ


Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=907

Posted by on мар. 20 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.