Как социалните мрежи ни превръщат в нарцисисти

 social-media-and-narcissistic-behaviors-4 Колко често проверявате Facebook профила си? А бързате ли да броите лайковете след като сте актуализирали състоянието си с ваши снимки, постове и коментари или мисли и девизи, които ви възвеличават? Ласкаете ли се от харесванията?

Всички изпитваме потребност от това да бъдем харесвани и да сме приобщени в определени социални кръгове. Социалните мрежи имат двояко въздействие върху потребителите. Проблемът с тях е такъв, че от една страна свързват хората, но от друга често се създават ситуации, в които се обостря чувството за самотност и изолираност. Създават се лесно приятелства, но и се разрушават също толкова бързо.

Социалната мрежа може да изгради добро самочувствие, но и често се превръща в огледало за нарцистични черти.

Ето някой данни от проучвания, които доказват, че Facebook и Twitter отразяват и увеличават нашето ниво на нарцисизъм. Информацията от тях показва, че младите хора (18-25 год.) са по-активни в социалните мрежи и използват профила си като огледало за нарцисизъм, докато хората в средна възраст използват профила си, за да получат одобрение само от тези, които са в техните социални кръгове. Това което свързва и двете възрастови групи е, че отдават еднакво голямо значение на мнението си и използват това, за да разширят кръга от одобряващи.

social-media-and-narcissistic-behaviors-edno-oksocial-media-and-narcissistic-behaviors-2social-media-and-narcissistic-behaviors-3social-media-and-narcissistic-behaviors-4social-media-and-narcissistic-behaviors-5

Използван източник: healthresearchfunding.org

Линк към оригиналнта статия

Можете да споделите вашето мнение и да оставите коментар по-долу или да пишете на Еслисавета Мичева на email: office@govoriminati.com.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=12708

Posted by on ное. 1 2015. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.