КАК СЕ ОПРАВЯШЕ МАДАМ ТАЧЪР В ТАКИВА СЛУЧАИ?

Шофьорите от градския транспорт в София поискаха 100% повишаване на заплатите. Стачният им комитет, освен голямото увеличение поиска и повече от 100 процента увеличаване на допълнителните средства за поевтиняване на храна – от 9 на 25 лв!
Естествено зам.кметът по транспорта Александър Цветков заяви, че подобни искания са просто неизпълними. И е прав. В разразяващата се криза да искаш такова увеличение при положение, че хора остават на улицата и работят за по 50% от старите си заплати е кощунство. Уволнете стачния комитет и да си търси работа. Да извиват ръце другаде. София и без това е в постоянен транспортен ступор и при една лишена от основание и безочлива стачка, напълно ще се блокира. Напрегната им била на шофьорите работата – че на кой в днешно време не му е?

Ситуацията с недостига на шофьори  драстично се облекчва от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.  Заместник-кметът по транспорта на столицата леко приклекна пред стачниците,  като им обеща, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за отдаване на линии на частни фирми.

Мадам Тачър много бързо се оправяше в такива случаи!
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СЛАВЧО ГЕОРГИЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ОБЕРЕ НЕГАТИВИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 6 МЕСЕЦА

РУМЕН ХРИСТОВ: ИЗБОРИ ПРЕДИ ИЗБОРИ НОСЯТ РИСК

МЛАДЕЖКОТО БСП ИСКА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ГЕЙ-БРАКОВЕТЕ

НЕНО ДИМОВ: ГЕРБ НЕ СЕ СПРАВЯТ В СОФИЯ

AНТОН КУТЕВ: МИНКО ГЕРДЖИКОВ ДА КАЖЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В ОБЩИНСКА БАНКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1764

Posted by on дек. 4 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.