КАК РАВНИЩЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА В ШОТЛАНДИЯ СТИГНА НАЙ-НИСКО СИ НИВО ОТ 1975 ГОДИНА НАСАМ

ОПИТЪТ НА ГАЙДАРИТЕ С ПОЛИ В КОНТРАСТ С БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

Министърът на правосъдието на Шотландия Кени МакАскил официално обяви официалната статистика според която равнището на престъпност в борещата се за независимост Шотландия е достигнало 37 годишно дъно. Само за последната година полицията отчита намаляване на престъпленията с 3 %. Данните показват също, че престъпленията свъразни с оръжие са достигнали най-ниското си равнище за 18 годишен период назад.

„Това са добри новини – нашето общество става все по-сигурно и силно. За пета поред година престъпността намалява. Пета поредна година регистрираната престъпност намалява, като беше спазено обещанието ни повече полицейските служители да останат на улицата.”, казва Кени МакАскил.

Според думите му реформите, които извършват в момента ще спестят над 2 млрд. евро в следващите 15 години.

Една от мерките е кампанията за намаляване на престъпленията извършвани с ножове – БЕЗ НОЖОВЕ. Тя включва обучение сред младите хора в цялата страна за опасностите и последствията от носенето на нож, както и за избора в живота. От 2006 година престъпленията с оръжие са намалели с 44 %! Кампанията, обаче, не спира, а продължава с пълна сила, обяви министърът.

„Няма място за самодоволство. За нас сигурността на нашата общност е много сериозен въпрос и  съвместната работа на полиция, прокуратура и съд продължава, за да изправи престъпниците пред правосъдието”, завършва кратко и ясно министърът.

На фона на случващото се в България не остава място за нищо друго, освен за характерната за българина завист.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4760

Posted by on юли 4 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.