КАК НОВОТО ЛЕТОБРОЕНЕ ЗАПОЧВА С ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ШЕСТОБАЛНАТА СИСТЕМА

Реформи трябва да има. В България още повече. Но не на всяка цена и за всичко. Иначе реформата става фикция. Оценките в България още от края на XIX век са по шестобалната система. Традиция, която се е наложила, утвърдила и изучила поколения българи. Министерството на образованието, обаче, реши да я смени с англосаксонската 100 точкова система. Съдържанието и дисциплината в училищата вече се оправиха и дойде време за най-важното – вида на оценките. С това си решение МОН надмина дори тоталитарната държава, която не се осмели да приравнява българската шестобална на съветската петобална. Подобна стръв за реформаторско начало са имали и други, които са си мислели, че от тях започва историята- якобинци и хунвейбини. След Законът за развитие на академичния състав, който за по-малко от година произведе един куп доценти и професори, някои дори без публикации се очертава поредната недомислица. Може би с малко здрав разум, тихомълком да решат да изтеглят революционното си предложение и да се фокусират върху реалните проблеми в образователната ни система.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПОЖЕЛАНИЕ ЗА НОВА ГОДИНА НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВО.НЕТ

ДА ВИ ПРЕБИЯТ ТИНЕЙДЖЪРИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

ПОРЕДНИЯТ УДАР СРЕЩУ ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО

ЛЕПА БРЕНА И ХРИСТО СТОИЧКОВ ЛИ СА ЛИЦЕТО НА НОВАТА ДЕСНИЦА

50 % ОТ БЪЛГАРИТЕ СА МАЗОХИСТИ

ГОЛИ ХОРА ХВАНАТИ ЗА РЪКА В БЕЗКРАЕН КРЪГ

ШЕНГЕН И КАТУНИЦА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4225

Posted by on ян. 3 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.