КАК НАЧИНА НА ЖИВОТ ВЛИЯЕ ВЪРХУ ДЪЛГОЛЕТИЕТО – ЕДНО ФЕРМЕРСКО СЕМЕЙСТВО И НЕГОВАТА ИСТОРИЯ

Със застаряването на населението и постоянното покачване на цената на живота, бизнес лидерите и политиците настояват, че трябва да работим все по-дълго по време на живота си. Не всички обаче успяват. Каква е тайната на едно семейство от Европейския съюз. Много малко хора могат да се похвалят с това, че обработват 1500 декара, цели 20 години след възрастта за пенсиониране. Едно традиционна фермерско семейство в Уелс се съпротивлява на прилива на времето и продължава да живее и работи във фермата си.

Всекидневието
 
Братята Кердин (85), Евлин (73) и сестра им Нанси Уилямс (87) всеки ден се събуждат с изгрева, за да се грижат за овцете, домашните птици и добитъка, както са го правили от десетилетия. Уилямсови все още произвеждат по-голяма част от храната си. „Фермата е нашия живот. Всички ставаме в 6 сутринта и си лягаме в 10 вечерта. Печем си хляб, правим си масло, торти и вино от бъз, къпини, коприва и лимони”, казва 87 годишната Нанси. Въпреки че земеделците, които никога не са се женили, са спрели да сеят жито преди повече от 16 години, те все още отглеждат моркови, картофи, цвекло, праз и магданоз.

Християнството

Всяка неделя, ревностните християни Кердин и Елвин отиват до близкото село и обикалят къщите на старите и болните, за да се уверят, че нямат нужда от нещо и да им помогнат. Сестра им казва: „ Взимат яйца и суроватка. Суроватката се счита за особено полезна за хора, които не се чувстват добре. Много хора се кълнат в чудодейните й свойства и все питат за нея”.

Фамилията

В семейството има още 5 деца (техния братя и сестри).  Елън (81), Рей (80) и Мейр (83), които всички са  женени в съседното село и имат деца и внуци. По-малките им брат и сестра Дафо и Маргет, също никога не са се женили и живели в наследена ферма в трето село. Маргет починала наскоро, тя била най-голямата и ги отгледала като майка. Истинската им майка починала млада и малките се отгледали едни други. Семейството работило ратайска работа във фермата, но през 50-те години я придобило. На въпрос защо е останал ерген Елвин отговаря, че не е могъл да си позволи да има съпруга. Имало само едно момиче, но тя била сгодена, когато я срещнал и била единствената му любов. „В миналото нещата бяха тежки. Днес е по-лесно.

Рецептата за дълголетие

Роднините смятат, че тайната на тяхното здраве и дълголетие идва от лечебните сили на билките и суроватката, които привличат хора от цялата страна. „Когато стомахът ми се разстрои, суроватката го оправя. Започнах да я взимам като лекарство преди около 15 години. От тогава всяка сутрин в 10 часа. Има много хубави неща в старите неща. Модерните лекарства не са много добри”, казва Елвин. Те много рядко са напускали очертанията на фермата и селото си. „Ще се махнем оттук само в ковчези. Оставаме докрай.”, категорични са Уилямсови.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ВАСИЛИАННА МЕРХЕБ – САРА: КЪДЕТО ИМА КОМПЮТЪР И МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН – ТАМ ВЕЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ

ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ОТПРАВИХА ПОГЛЕД КЪМ ИНДИЯ

ДОЦ. ИВО ХРИСТОВ: ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ Е В ДОЛНА МЪРТВА ТОЧКА

„ДОБРИТЕ“ ЖУРНАЛИСТИ СРЕЩУ „ЛОШИТЕ“ ЖУРНАЛИСТИ – 1-0

КРАСИМИР РАЙДОВСКИ: В СТРАНАТА В МОМЕНТА ЦАРИ ХАОС

НИКОЛАЙ ЦАЧЕВ: БРАЗИЛИЯ Е ДЪРЖАВА-СУБКОНТИНЕНТ

ВЛАДИМИР БРЕЗОЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В ДЪРЖАВАТА

ПРЕМИЕРЪТ НА БАВАРИЯ ПРИЗОВА ДА СЕ СПРАТ ЕМИГРАНТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И АРАБСКИЯ СВЯТ

ИЗОСТАВАНЕТО В РЕФОРМИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА ЗАБАВИХА ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

СЕГА БУЛО, АМИ УТРЕ? И КОЙ ЗНАЕ ДАЛИ ЗАД БУЛОТО НЕ СЕ КРИЕ БРАДА?

САЩ И ВОЙНАТА, „АЛ КАЙДА“ И ДЖИХАДА

ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: ПЛАНИРА СЕ ФИНАНСОВА КРИЗА, ПОДОБНА НА ТАЗИ 1996-7 ГОДИНА

Д-Р ТОТКО НАЙДЕНОВ: ЗДРАВНА КАСА Е ПИРАМИДА

АДВОКАТ МАРИН МАРКОВСКИ: ПО ПРАВИЛО, ПАДНАЛИТЕ НЯМАТ ПРИЯТЕЛИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3559

Posted by on дек. 30 2010. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.