КАК ДА СМЕ ВЪВ ФОРМА НА РАБОТНОТО МЯСТО?


За да запазим работоспособността си, добрата памет и бързината на реакциите си през целия ден, трябва внимателно да подбираме храните, които консумираме.

За закуска е най – добре да хапнем купичка мюсли или един банан, да изпием чаша плодов сок или мляко, съветват специалистите.Към 10 часа можем да се ободрим с чаша капучино. Малката доза да възстановим енергийните си запаси.

Някои смятат, че кафето е по – подходящо в случая при това непременно придружено с нещо сладко. Това не е съвсем така. Кофеинът, съдържащ се в кафето, засилва сърцебиенето и повишава нервната възбуда, захарите се усвояват бързо, след което се появява чувството на глад. Ако не можем да се лишим от сладкото, много по – полезно е да изядем парче натурален шоколад, който потиска апетита. Така ще можем да издържим до обед без междинна закуска.

За обедното меню се препоръчват храните, съдържащи протеини. Те ни помагат да се преборим със сънливостта и намаляването на вниманието. Най – подходящи са яйцата, защото освен, че са богати на антиоксиданти и протеини, те съдържат и холин, необходим за производството на ацетилхолин – вещество, което подобрява паметта. На обед е полезно да се яде още червено или бяло нетлъсто месо или риба.

Хляба и пастата, т.е въглехидратите, е най – добре да оставим за вечерята, защото те действат отпускащо на мозъка и ни помагат да заспим по – бързо.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1009

Posted by on апр. 24 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24814 лв
 CHF =  1.72502 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18346 лв
100  RUB =  2.5461 лв
 USD =  1.717 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.