КАК ДА СЕ СПРАВЯМЕ ( ПРЕБОРИМ ) С УМОРАТА?


Ще говоря от личен опит, а не в следствие на не – знам – си – какви проучвания.

Истината е, че човек трябва да си съсздаде мисловен план за това, което възнамерява да прави през деня. Според нагласата, ние се чувстваме по един или друг начин.


Със ставането сутрин трябва да се възприме идеята, че имаме да вършим някои неща, които са полезни за нас и ни помагат да се развиваме и да не преповтаряме мисловното си състояние от предния ден. Работата, грижата за къщата са неща, които бихме пропуснали с удоволствие, но които ако възприемем като част от графика, няма да ни натоварят психически със задължителния си характер.

Освен това, както и вие сте чели – умората е по – скоро нагласа и оправдание, отколкото реално състояние. Да, организмът претърпява мини – криза особено пролет и есен, но това не е нещо, с което не можем да се справим. Ето и няколко съвета за повдигане на тонуса:

Йога –
Когато аз, лично, си стоя в стаята и се чувствам напрегната започвам да правя Йога – упражнения и те наистина помагат. Идеята на Йогата е не да завършиш сеанса потен и морен, а да си отпуснат и пълен с енергия. Ако не сте посещавали курсове и не занете какво представляват упражненията точно, не рискувайте да си навехнете някох крайник а посетете сайт с обяснения на упражненията и техниките за дишане и релаксиране. Анимациите са много добри – погледнете
www.abc-of-yoga.com и моля ви не се опитвайте да си правите промивка на носа със солена вода засега поне Smile

Отдайте се на самотата си –
Каквото и да си говорим понякога да се събираш с приятели не е отпускащо занимание, а излишно напрягане. Ако главата ти и без това е пред пръсване не излизай с голяма компания. Можеш да вземеш максимум една приятелка и то не много бъбрива и да отидете на отдалечено място, където мирише на трева и където има приятни сенки, да се излегнеш и да забравиш опасността от кърлежи.

Водете си дневник –
Не е нужно да записвате всяка глупава безмислена подробност от живота си. Дневникът е опис на душевното развитие на човек. Препрочитането на фазите от него ви помага да се справите с психическите си кризи. Натоварването на психиката води до умора и до задълбочаване на състоянието. Напишете какво чувствате, препрочетете го и ще видите, като страничен наблюдател начин да се справите.

Оплаквайте се по-малко –
Когато се преповтарят тежките ви проблеми наглас те не се измъкват от съзнанието ви, а ви натоварват още повече, като се наслагват там. Чувствате се онеправдани, скапани, изморени… Не го поватряйте на всеки, а го осъзнайте и се опитайте да се измъкнете. Ефекта не е лош, нали?


Бъдете позитивни –
С риск да ви сметнат за откачени се усмихвайте постоянно! Аз ставам сутрин и си казвам – днес ще е хубав ден и няма никой и нищо да ми го развали. Позитивизмът е заразителен. Ще забележите как усмивките ви рекушират в околните и се връщат при вас с още по – силен заряд. Аурата ви трябва да е изчистена от мисли, които не ви помагат, а ви пречат. Ако сте обградени от позитивен заряд ще привличате и такива хора около себе си. Ако сте негативни ще се обграждате от натоварени, изморени от живота хора и това ще ви остави усещането, че и на вас животът ви идва в повечко.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=956

Posted by on апр. 10 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.