КАК ДА ОТКРИЕМ ПЕРФЕКТНИЯ ПАРТНЬОР С МАЛКО ПОМОЩ ОТ КОМПЮТЪРНАТА НАУКА

ЛЮБОВНО УРАВНЕНИЕ

От 5 до 122 години. Това са възрастовите ти възможностни като шанс да откриеш перфектния другар. Докато не достигне 122… Има случаи, в които хората прекарват живота си в търсене.
Защо започваме на 5. Това е възрастта, в която децата започват да развиват социална привързаност, в която идентификацията с майката е прекъсната и детето може да изгради приятелство. Това също е и времето на първата любов –  проста и силна романтика в детска възраст.

И защо 122. Просто защото това е възрастта до която е доказано, че е живял  най-дълго човек досега. Все пак това може да не е достатъчно. За щастие има научна формула, която може да улесни пътя към любовта.

Следва опит, който да обясни с пълна тежест научното предположение на критерия, по който хората образуват двойки и свалят маската на въпроса „Защо” избираме нашия душевен другар. И „научно” не се причислява към психология или социология, които  логично изглеждат най-свързани с връзките. Нито дори политика или дипломация – разпространена на международно ниво – не. Това е новаторско доближаване до въпроса –  „да намериш перфектното съвпадение” с помощта на компютърната наука. Въпреки техните видими отклонения и човекът, и базираните на компютъра доближавания отразяват концепцията на установяването на прилики около които се въртят връзките.
Хората отъждествяват тяхното перфектно съвпадение чрез оценяване на съвместимостта според критериите, които са важни за тях, но разбира се те варират от бъдещ партньор до вероятен партньор. Компютрите също могат да направят съвпадение по това как е направена интернет страницата ни, семантичната концепция и прочие.

За да се обясни формулата, която може да изсветли стаята, в която много чакат за вечно щастие, трябва да се разяснят някой съдбоносни определения.

За да започнем, ще помислим, че хората са „онтологично свободни”, т.е., че ние приемаме за дадено никакво по-раншно знание за връзките (социално, политическо и други) между тях. Въпреки, че връзките съществуват и може да имат определящ ефект за откриването на перфектното съвпадение, откровеността изисква ние да се откажем от такива случаи. Определението, от което се нуждаем е „човешката принадлежност” , което е някаква черта от човека и може да се разглежда в числов диапазон между 0 и 1 – пример: интелигентност = 0,9 , красота = 0,8 , атрактивност = 0,7. Забележете, че принадлежността в текстови тип като цвят на косата = черен, също трябва да се игнорира. Всичко това идва да ни покаже, че трябва да сравняваме цифрови стойности на подобие.

След като сравним принадлежността и установим приликите, които са от значение за вас, можем да дадем общ резултат. Сред няколкото метода на комбиниране резултатите са максимум, минимум, средно и важност на сборът им. Докато сте верни на принципите си няма значение коя функция избирате.

И СЕГА ДА СЕ ЗАЛОВИМ С ОТКРИТИЯТА

За да откриете перфектното съвпадение, основният подход е да тествате афинитета си със всички възможни кандидати. С компютърните научни термини това е лесно. За съжаление с човешките термини това се оказва невъзможно. Всъщност, по тази логика всеки човек трябва да се срещне с 3 милиарда кандидати. Затова със съжаление може да се заключи, че въпреки 100-те процента ефективност, този метод е неприложим. Също така не е практично и да се чака до 122 години, защото времето ни е ограничено.

Човешкият подход обърнат към невъзможността да се тестват всички хора за перфектно съвпадение ни  насочва да стесним кръга чрез определяне на минимален праг като социални групи, образователно ниво, ценности и други за да изчистим кандидатите. От специфичното виртуално познавателно групиране ние може да търсим кандидати с определени черти. И въпреки че човешките методи не гарантират перфектен резултат, те са по-практични от компютърните подходи.
Човек срещу машина е безкраен дебат. Не чакайте компютъра да избира вместо вас. Познавайки и разбирайки себе си е най-добре. Остава само надеждата.
И както казва художникът Джошуа Рейнълдс – „Този, който не познава себе си не познава другите”.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИЯ ПРИНЦ И ЛЮБОВТА

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРИЯТЕЛСТВО И ЛЮБОВ

НАЙ-КРАСИВАТА ОМЪЖЕНА ЖЕНА ЗА 2009 Е РУСКИНЯ

СВОБОДНА ЛЮБОВ

ГРАНИЦИТЕ НА ЛЮБОВТА ИЛИ ЗА РИСКОВЕТЕ ПРЕД БРАКА С ЧУЖДЕНЕЦ

ЛЮБОВТА НА ФОТОГРАФКАТА (РАЗКАЗ)

ЛЮБОВТА ПРИ ЖИВОТНИТЕ

ДЕПРЕСАНТСКА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ И НАЙ-ГОРЕЩАТА ЛЮБОВ ДА ИМА СТУДЕН КРАЙ

НЯКОГА, НЯКЪДЕ СИ… УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ

ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2844

Posted by on ян. 8 2010. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.