КАК АЛБАНЦИТЕ СТАНАХА МНОЗИНСТВО В КОСОВО И ПОУКАТА ЗА ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ В СПОМЕНИТЕ НА ЙОВАНКА БРОЗ

Tito i JovankaНаскоро в Сърбия излязоха спомените на Йованка Броз (декември 1924- октомври 2013), съпругата на Йосип Броз –Тито – „Моят живот, моята истина.“. Книгата много бързо се превърна в бестселър (за по-малко от 3 месеца претърпя 3 издания), защото разкрива дълго пазени тайни, премълчавани истини и дава редица поводи за размисъл. Предлагаме ви кратък откъс за Косово и мнението на най-влиятелната жена в Югославия защо се стигна дотук.  Струва си позицията й да се прочете от днешната българска общественост, за да не се подвежда по организирани кампании, олицетворени от изказването на Кристалина Георгиева, че бежанците са добре дошли, защото ще ни оправят демографските проблеми. Албанците в Косово, по думите на първата дама на Югославия, са доведени преднамерено от сърби. Паралелът е неизбежен!

АЛБАНЦИТЕ БЯХА ДОВЕДЕНИ ОТ РАНКОВИЧ И КРЦУН*

След войната, когато се търсеше споразумение с Албания и Енвер Ходжа се стигна до някакво съгласие между Югославия и Албания, но то беше осуетено от Сталин.

Във времето след това споразумение, Ранкович и Крцун доведоха 300 000, а може и повече млади албанци от Албания в Косово, за да бъдат те някакъв ембрион за политиката, която искаха да проведат, която накрая се провали. Дадоха им заплати, и работа, и апартаменти, и всичко. Те се размножиха и си останаха тук.

За това никой не искаше да говори. А това са хора, които не са имали право да останат тук. Никой не им е казал да се върнат обратно. Оттам, откъдето сте дошли – отивайте си там. За това са виновни тези, които ги доведоха. А ги доведоха не някои други, а сърби. Но никой не смееше да го каже. Не можеше да се говори за това. Това и не се знае.

Държала съм тези документи в ръцете си, в архива. Целият този материал. И сега ние сърбите трябва да признаем някои неща, ако искаме да бъде почтени.

*Високопоставени югославски политици от Югославската комунистическа партия.

 

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8545

Posted by on ян. 18 2014. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “КАК АЛБАНЦИТЕ СТАНАХА МНОЗИНСТВО В КОСОВО И ПОУКАТА ЗА ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ В СПОМЕНИТЕ НА ЙОВАНКА БРОЗ”

  1. Ник

    Поздравления за г-жа Искра Алексиева!Приятно ми е да видя,че все още има Българки,жени с чувство за патриотизъм и грижа за етноса! Защото днес са изчезващ вид!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.