КАКВО ТРЯБВА ДА СТОРИ БОЙКО БОРИСОВ, ЗА ДА УСПЕЕ

Всяка банка се натиска да обслужва Здравната каса. Знаете ли защо? Парите и са 2 млрд. лева. При комисионна 1%, това са 20 млн. лева.
Къде се изсулиха с мръсни гащи Димитър Толев, Асен Асенов, Елка Владова, че и Христо Кулишев? А Милен Велчев, Васил Киров и компанията Краун Ейджънс?

Основният камък на националната сигурност е държавният бюджет! Разбра се, че е издънен. Но с хленч няма да се запуши. Трябва да идат по местата си виновните, който е крал, да си плати. Хората са дали доверието си на Бойко Борисов, за да получат благоденствие. Има ли резерви една, ограбвана 20 години, страна? Ако нямаше, България отдавна да е фалирала. И на децата е ясно, че приватизацията бе планирано ограбване, и сякаш няма откъде повече да се вземе. А са нужни пари, много и свежи пари, инвестиции в условията на световна икономическа криза. Затова на мястото на Агенцията по приватизация новото правителство да открие Агенция на концесиите! Построеното тук в България остава в България. Следва да има жесток контрол върху потока на инвестициите! Искаме да има магистрали, тунел под Шипка и Троян-Кърнаре, АЕЦ „Белене”, всякакви и отвсякъде потоци от газ и нефт. Дайте ги на концесия. Дори едно перо, което ще ви се стори маловажно, но не е – билбордовете на държавни и общински терени. Пощите изнемогват, искат пари и нови коли. В САЩ съществува така наречената каталожна търговия. Забравихме, че потребителските кооперации изкупуваха местното производство и доставяха във всяко населено място вестници и книги, кореспонденция, хляб и всякакви услуги. Сега това се върши в едната посока, колите на пощите се връщат празни. Няма бизнес на загуба! Върху мрежите „Високо напрежение” могат да се прокарват оптични кабели, ще имаме още няколко мобилни оператори, а техните услуги ще станат двойно по-евтини. Днес търговците на лекарства ограбват болните с нови и вносни специалитети с обясненението, че върху патента им се плаща 20-30% комисионна. А още са налице и в големи количества т.нар „генерични лекарства”, т.е. с доказан ефект, които са няколко пъти по-евтини. Всяка банка се натиска да обслужва Здравната каса. Знаете ли защо? Парите и са 2 млрд. лева. При комисионна 1%, това са 20 млн. лева. Дотук злите езици твърдят, че ги слагаха в джоба си зам. министърът на  доктор Райнов и шефът на Агенцията по лекарства Емил Христов. Иначе откъде шофьорът на Емил Христов ще получава възнаграждения колкото един министър?
Огромна тежест за бюджета е старият сграден фонд. В същото време той се разпродава за жълти стотинки. А никнат като гъби след дъжд МОЛ-ове и нови търговски центрове, които стоят празни. Кой не разбира, че това е изпиране на мръсни пари, и то чужди?
Всяка бедна държава пълни бюджета си от контрабандата и надвзет ДДС. Бях страшно изненадън, когато новият министър на финансите завчера обяви, че НАП и Митниците трябва да внесат в бюджета 500 млн. лева извън планираното. Не го познавам това момче, но „призивът” му намирисва на гнило. Къде е от години обещаваният общ софтуер на НАП и Митниците? Професионалисти казват, че това никога няма да стане. Кога ще отговарят за безобразията си Мария Мургина и Пламен Орешарски? Но познавам достойния български генерал Ваньо Танов. Той си даде оставката като директор на ГДБОП и без страх обяви, че службата е демотивирана. Пример за подражание на човек с достойнство. А как ще се справи за 3 месеца с натрупаните за 20 г. престъпни схеми в българските митници, когато е лишен от елементарна и координираща информация в Министерство на финансите за приходите и загубите. Къде се изсулиха с мръсни гащи Димитър Толев, Асен Асенов, Елка Владова, че и Христо Кулишев? А Милен Велчев, Васил Киров и компанията Краун Ейджънс?
Защо старият сграден фонд, вместо да се руши и разпродава за жълти стотинки, не се даде за стопанисване на безимотните, на стари хора и инвалиди за хосписи, както и да се използва за обществени кухни и столове за непрекъснато нарастващите безработни? По този начин, макар и частично, новото правителство ще реши един съществен социален проблем в условията на криза. Отдавна е известно, че с чисти ръце в мътна вода, риба се лови лесно. Докато ръцете на Бойко Борисов са все още неомърсени, а икономическата криза мътна, той, генералът, е в състояние да експроприира накраденото. Дано не стане късно.
 

 ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

АЛБАНИЯ СЛЕД ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ: МОДЕЛЪТ НА АЛИАНС ЗА СОФИЯ ОЧЕВИДНО НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ

МЛАДЕН ДОЧЕВ: ОЧАКВАМ ДВУБЛОКОВО СЛЕДИЗБОРНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ

СТОЯН РАЙЧЕВСКИ: ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ ИЗИСКВА ПОНЯКОГА И САМОЖЕРТВЕН ПРИМЕР

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2420

Posted by on авг. 11 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.