КАКВО НИ УЧИ ИСТОРИЯТА?

Поредната бомба в медиите е, че безработните са се увеличили със 110 хиляди. Мнозинството от тях са упражнявали нискоквалифициран труд. Има ли нещо което да ни изненада? Не. Защо? Защото съвсем естествено е общество, което се опитва да се развива, да  търси специалисти, а не хора без образование. Няма го вече комунизма с огромните мастодонти наречени предприятия, остро нуждаещи се от нискоквалифицирана работна ръка. Когато човек, който може да мете с метла, застане на конкурентни начала срещу човек, който има специализирани познания – резултатът е ясен. Специалистът може и да помете, но другия не може да го замени в работата. Оцелява този, който иска да се развива. Или поне историята така ни учи.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НАШЕТО „СВЕТЛО” БЪДЕЩЕ…

МОЖЕ ДА СМЕ НАЙ-БЕДНИ, НО ТРЯБВА ЛИ ДА СМЕ НАЙ-ГЛУПАВИ В ЕС

СПАСКА МИТРОВА КАТО ЛИБИЙСКИТЕ СЕСТРИ

УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦИГАРИТЕ – С ЕДИН КУРШУМ СЕРИЯ ОТ ЗАЙЦИ

ЧИЯ ЗАСЛУГА Е БОКОВА?

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН – ТРЕПЕТ ЗА ПЪРВОЛАКА ИЛИ РЕКЕТ ЗА РОДИТЕЛИТЕ?

ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ – ОРИЕНТАЛЩИНА, ДОГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ПОТРЕБНОСТ

ПРАВИЛНО Е

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2656

Posted by on ное. 1 2009. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.