КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

Наскоро случайно попаднах на един спектакъл. Танцов. Това, което ми направи впечатление е, че в случая ученици аплодираха ученици. А щом съм се впечатлила явно все по-рядко може да се види такова нещо у нас. Пълната с тийнейджъри Голяма зала на русенското Доходно здание видимо предразположи танцьорите, които като за любители, се представиха изключително завладяващо на сцената. Спектакълът „Раничката” е реализиран от Сдружение „Импулс” и Общинския младежки дом в града.
Историята е пренесена в залата от двора на едно училище. По името му можем да се досетим, че действието привидно се разиграва около една раничка. Тя определено привлече вниманието на публиката, голяма част от която в началото живо коментираше какво ли ще има вътре, като най-смелите предположения бяха дори за бомба. Всъщност раницата е открадната и попада от едни ръце в други, докато накрая си намира истинската малка собственичка. Добрите и лошите ученици се редуват на сцената с интересни костюми и танци, преминаващи от нежен балет до тежък хард рок. За да е по-драматично дори има вкаран в сюжета тежък побой /символ на битката между доброто и злото/, който завършва фатално за единия от участниците в него. Всъщност за съжаление това все по-често е свързано с родната действителност.
Важното е, че накрая като в приказките историята има както поучителен, така и хепи енд. Кулминацията е когато всички танцьори са заедно на сцената и финализират спектакъла с емблематичната „Heal The World” на Майкъл Джексън.
Неподправените аплодисменти, с които пълната с ученици зала възнагради танцьорите е нещо, което наистина си заслужава да бъде усетено особено от младите хора. Може би това е стимул и за едните, които продължат да танцуват така всеотдайно, и за другите, които тепърва обикват изкуството. А нали именно това искаме за нашите деца…
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ТИКТАКAЩА БОМБА НА ИСЛЯМСКО НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИО

КАЗВАМ СЕ БЕНОВСКА, ИЛИАНА. ПОЛИТИЧЕСКИ ЖУРНАЛИСТ СЪМ. ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ЕДНА ИСТОРИЯ:

В ПОЛИТИЧЕСКА ИМПОТЕНТНОСТ ЛИ Е БСП?

ПЕТЪР ПЕТРОВ: В ТУРЦИЯ НЯМА НОВИНИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

БЪЛГАРИН СЪДИ КИПЪР В СТРАСБУРГ ЗА 3 МЛН. ЕВРО

ПРОФ. ИВАН СЛАВОВ ЗА БЪЛГАРИНА, ГЛУПОСТТА, ПРИРОДАТА, ЧАЛГАТА, ПОЛИТИКАТА, ВИЦОВЕТЕ…

ОРЪЖИЕ СПОРЕД ЧЕРГАТА

ТОП 3 НА НАЙ-ТРАГИЧНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПР-И В БЪЛГАРИЯ

АРХИЕПИСКОП ЙЕРОНИМУС: НЕ САМО МАЛЦИНСТВАТА, МНОЗИНСТВАТА СЪЩО ИМАТ ПРАВА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2970

Posted by on февр. 22 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.