КАКВО ДА НАПРАВИМ, ЗА ИМАМЕ ПЛОСЪК КОРЕМ?

 Коремът е най-уязвимата откъм затлъстяване част от човешкото тяло. Мускулатурата му е ленива, полуподвижна и най-малко се натоварва.

Освен това е защитен с дебел кожен слой и позволява да се трупат мазнини на воля. Борбата със затлъстяването означава системно раздвижване на коремните мускули. Стопяването на мазнините става и чрез масаж, гимнастика и правилно хранене. Но и след намаляването на обема на корема много лесно отново можете да го докарате в предишната му форма. За това всички, които имат проблеми със затлъстявания по тази част на тялото, трябва системно да вземат предпазни мерки. Научете се да контролирате чувството си на глад. Преди хранене изпийте една чаша минерална вода, която ще разреди стомашните ви сокове. Яжте редовно, бавно и на малки хапки, като дъвчете продължително време. По този начин храната ще си смила по добре, а и ще се заситите с по-малко храна. Ходете, колкото е възможно повече и изкачвайте стълбите пеша. Карането на велосипед също е чудесна, а и приятна, терапия за корема. Не пренебрегвайте и дихателните упражнения, които раздвижват мускулатурата. Бавно вдишайте и бройте до три, след което издишайте и бройте до пет. Освен това правилното дишане ще се отрази благотворно на цялото ви тяло. Ако използвате йогийски техники на дишане, ще подобрите кръвообръщението. От време на време ходете с “глътнат” стомах. Танцувайте винаги, когато имате възможност. И всеки ден правете по 30 коремни преси, разделени на три серии по 10. Дори денят ви може да започне с тях, преди да сте станали от леглото. След което да се отпуснете и с вдигнати във въздуха крака импровизирано да покарате колело. Коремните мускули основно са четири вида. Можете да тренирате по отделно за всеки от тях. За да тренирате страничните коремни мускули, кръстосайте ръцете си под главата и сложете десния крак върху лявото коляно. Извадете левия лакът към дясното коляно и дишайте дълбоко. Другото рамо оставете прилепено към земята. Можете да направите три серии по 10 повторения, но без почивки и като сменяте краката. Правите коремни мускули можете да тренирате като останете по гръб с ръце на тила, разтворите краката и подпрете стъпалата на пети. Повдигнете главата и раменете нагоре като напрегнете коремните мускули. Повторенията са същите. Следват коремните мускули. От същото изходно положение извадете колената към лицето и едновременно с това повдигнете леко главата и таза. Издишайте и отпуснете главата. Протегнете бавно краката и издишайте. За да се отпуснете след упражненията протегнете цялото тяло. При разтягането вдишвайте, при отпускането – издишвайте. Освен упражненията не забравяйте и по-горните съвети. Не се претоварвайте и правете редовно упражненията. Прекаленото натоварване може най-много да доведе до отказването ви от тренировките.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=808

Posted by on юни 20 2007. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.