Йордан Серафимов: Рокерството е усещане за свобода

Йордан Серафимов e член на мото клуб „Лошите деца на дядото”

Закри се мотосъбора за тази година в Сопот. С какви впечатления останахте от него?
Това беше един от най-хубавите събори, то всъщност не е събор, а заключителна среща за мотористите. Събират се всички. От 5 години за първи път не валя и беше прекрасно.

Не е странно да вали, все пак е планински район… Този път се качих на лифта. Интересното при този събор е, че има и лифтове и парапланери, колоездачи.. качваш се на лифта, а отдолу мотористите хвърчат. И в общи линии е много весело. Плюс това е в планината, има горичка и е много приятно.

Коя беше най-щурата случка по време на събора?
Най-щурато за мен беше, че аз и Дядото се качихме на един МАК. МАК е огромен американски камион, цели 24 000 кубика. Загрявахме го половин час, за да може ние с Дядото да дръпнем сирената. Една от атракциите беше дърпането на МАК, но нашия отбор не участва, защото нямахме 7 яки човека. Играта беше седем човека да дърпат камиона до една бутилка Джак.

Като програма кое беше най-атрактивното?
Имаше всичко. Откриването беше с разходка в града, обиколка на Сопот и Карлово с всички мотори, придружени с полицаи отпред обикаляха целия град. Имаше състезания на писти, т.нар. скоростни отсечки. Моторите се състезават по категории помежду си. След скоростните отсечки всички се прибират към самия събор. Имаше и състезание за бързо ядене на кремвирши от мотор. Имаше и групи. В петък пя Васко Кръпката, а в събота бяха групите Силует и Пецко. Имаше и още групи, но поради затрупаната програма някои групи нямаше време всички да свирят достатъчно. Понеже „Джак Даниелс” бяха от организаторите, имаше и едно състезание, в което различни отбори имаха продукти и трябваше да направят някакво ястие, в което да има Джак и наградата за това беше барбекю. Ние бяхме сипали в месото Джак и стана направо страшно.

Какво беше участието на клуба „Лошите деца на дядото”?
Ние участвахме във всичко, но някои от по-големите представители не дойдоха и затова не дърпахме камиона влекач. Не можахме да го дърпаме, иначе се дърпа с едно въже на около 20-30 метра до една бутилка Джак и който е най-бърз си взима бутилката. Условието беше по 7 човека от всеки клуб да го дърпат, но ние нямаше как да участваме, защото тази година имахме повече жени в клуба отколкото мъже.

Как се съчетават рок клуб за жива музика „Маската”  и рокерството?
Има  някои български групи, които са започнали кариерата си от този клуб. Тук свират нови изгряващи групи, но също и известни като Сигнал, БТР, Дияна Експрес и други.

Какво ново се случва с „Маската”?
Имаме конкурс за нови групи. Тя е сцена за авторска музика, въпреки че понякога се свирят и кавъри. Могат да участват всички групи без крайно алтернативните и без чалга. Свирят се рок, поп, хард рок, блус, фънки, без тежка музика. Има си жури, което ги избира. Групите трябва да свирят само на живо.

В какво се крие магията на рокерството?
За мен е усещане за свобода. Някои ги привлича и адреналина от ускорението. Каква е разликата между мотора и колата? Моторът е кон, колата е каруца. Навремето коня е бил не само приятел на човека, той ти дава огромна свобода. Ти с коня можеш да скочиш и навсякъде да ходиш, а с каруцата не.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=388

Posted by on окт. 4 2007. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.