Йордан Грозданов: Възможно е ГЕРБ да последва съдбата на НДСВ

Йордан Грозданов е завършил Висшия стопански институт в град Свищов, специалност икономист – застраховател и в тази област е работил 15 години, като се е занимавал със всички видове застраховане. Към политиката се насочва преди четири години по предложение на ВМРО.

В момента е заместник кмет на Велико Търново и отговаря за хуманитарните дейности. Занимава се главно със спорт, с младежки дейности, в областта на образованието и на здравеопазването.

Как ще се кандидатирате тази година – самостоятелно или подкрепен от някого?
Общо взето това са неща, които не мога да ги реша сам, това са неща, които могат да ги решат най-вече хората около мен и тези, които искат да ме подкрепят. Така че формулата може би ще бъде самостоятелно като кандидат за кмет, издигнат от ВМРО и устастие в листата за общински съветници на ВМРО.

Каква е позицията на ВМРО във Велико Търново? Ще се коалира ли с някой или не?
За сега не – конкретно във Велико Търново – не.

Коя е най-силната партия в града?
Общо взето мисля, че силна партия няма. Ако трябва да погледнем чисто количествено, може би БСП са с най-голям електорат, но през последните години всичко се променя, така че… Има много десни партии, много от тях ще имат свои кандидати и мисля, че на първия тур гласовете ще се разделят много в дясното пространство, а кандидатът на БСП е с най-голяма вероятност да стигне до балотаж, а от десните кандидати ще има един. От сините представител е старият кмет – д-р Румен Рашев. ГЕРБ също имат кандидатура.

Какво е състоянието на ГЕРБ тук?
На тези избори ще се види точно какво е състоянието, тъй като не може чисто механично да пренасяме това, което е в София или в другите градове върху Велико Търново, тъй като за мен е по-добре това, което вече го има като потенциал ГЕРБ, с добри фигури може да спечелят. Мисля, че във В. Търново тази кандидатура, която има Цветан Цветанов, трябва да набира скорост в близките месец и половина, два, за да може да има резултати, тъй като все пак той е нова фигура в политическото пространство.

ГЕРБ ще се окаже еднодневка?
Това са нормални процеси. Светът не е започнал от 2007 година и няма да свърши тази година, преди хиляда и две хиляди години винаги са текли някакви процеси, така че това за мен е един процес. Всички знаят преди царя как дойде, преди СДС как дойде. В един момент отношенията се изчерпват, винаги има някакви разногласия. Като в едно семейство – всичко тръгва в началото с голямо предимство, но това са все пак човешки отношения, а в една партия са много хората и …

Възможно ли е да се окаже като НДСВ?
За мен е възможно, даже е нормално. Просто ГЕРБ няма да може да използва това, което царя преди няколко години. Това са процеси, които не могат да се повторят едно към едно.

Има тенденция бизнес структури да издигат кандидатури по места. Каква е обстановката във Велико Търново?
Има такива тенденции. Има нови партии създадени и то главно от бизнесмени, хора, които смятат, че могат да участват в управлението на града съвсем оперативно. Да не ползват съветници и други хора за провеждане на своите бизнес интереси, а са сметнали вече, че е дошъл такъв етап, в който самите те могат да участват реално в управлението на бюджетите на градовете и затова се стига до там. Така че и във В. Търново няма да е по различно от другите големи градове.

А хората биха ли имали доверие на подобни формирования?
Изборите ще си пакажат, тъй като това, че има една малко група от хора със съсредоточени повечко капитали, това не означава, че хората им имат доверие. Тази година според мен има една много интересна предизборна картина.

Коя е най-ценната предизборна кампания, според Вас?
Пак е дискусионен въпрос, тъй като от историята на кампаниите, се харесват различни неща. Както в един театър – един харесва едно, друг друго, както на един футболен мач. В различните очи са различни вижданията на хората. Така че за мен няма такава кампания.

Засилената активност точно преди изборите няма ли до повлияе отрицателно на отношението на хората, защото често политиците се сещат да дамонстрират какво могат да правят точно преди избори?
Мисля, че не трябва да се прекалява преди избори и да се правим на клоуни, да правим много неща, които не са характерни за определената личност. Всеки човек трябва да се държи по-естествено, за да може хората да го приемат такъв какъвто е. Не може 4 години да живееш по един начин и на четвъртата година и първия месец да се правиш на съвсем друг, за да те харесат. Дори може съвсем банално да прозвучи, но при подготовката на един плакат не трябва да се нагласиш на този плакат със супер модерна прическа и хората да не могат да те познаят. Те са те виждали някакъв, по-добре е да те виждат в същата светлина, околкото да се правиш на друг.

Какво мислите за инициативата на Боян Расате за национална гвардия?
Как да ви кажа… щом Хитлер се е родил, значи е трябвало да се роди. Обаче тук нещата не са точно така, за мен, те копират нещо, не са истински, поне аз така ги усещам нещата. Ако трябва с да и не да кажа какво ми е мнението – не ги подкрепям, тъй като мисля, че не е това начинът да се решават определени проблеми в държавата, тъй като те са на всички нас, не са само техни проблеми, но мисля, че самият процес на организация, за да има някакъв ефект и някаква полза обществото от тези действия, не е точно този.

Трудно ли е да си заместник кмет?
Зависи как си се настроил и какво искаш даправиш. Може да ти е много трудно, може да ти е и много лесно. Общо взето мисля, че има и трудни, има и лесни дни. Няма токова абсолютно положение, просто самият живот е низ от хубави и лоши неща, така че кметството е по същия начин както и човешките взаимоотношения, има и добри моменти, има и лоши моменти.

Кажете ми Вашата асоциация като чуете:
Пламен Юруков
Кафе.

БСП
Една такава лява партия, която иска да се прави на дясна, там нещата са много объркани.

ГЕРБ
Някаква борба за излизане на нещо ново.

СДС
Там мисля, че нещата вървят надолу.

ДСБ
ДСБ е нещо по-мухлясало и от СДС, за мен.

АТАКА
Нещо като на гол томбак , чифте пищови.
ДПС
Използат ситуацията.

НДСВ
Те са като един пътуващ влак и искаха да се качват много хора на влака, но сега постепенно падат от влака, а влакът си заминава.

За канидатурата на Тити Папазов?
Като спортист може би хората ще са склонни да гласуват.

А като душевно преобразяване?
Според мен е един мек вариант на Митьо Пищова, изчистен модел, по-културен, по-лъскав, но не мисля, че ще успее. И все пак се бори.

Вие отговаряте за хуманитарните дейности в общината. Кой проект Ви е най-присърце?
Общо взето понеже се занимавам със спорт, това което ми е присърце, е това, че направих един отбор по женски футбол. И вече след три години работа имаме шест момичета в националният отбор, скоро заминават в Норвегия на европейско първенство. Нещо, което ми е извън задълженията, но ми е присърце като един проект. Спечелихме купата на аматьорския отбор с тези момичета и продължаваме напред. Иначе реализираме най-различни проекти в областта на социалните дейности и в областта на образованието, в младежките дейности имаме много неща. Мисля, че и младите хора са съпричастни в реализирането на тези проекти.

Какви книги четете? Имате ли любим автор?
Книги за шамбала. Такива книги повече за духовното развитие на човека. Последните книги, които съм чел са на Молдашев, много са интересни, за съхранението на цивилизацията от много години назад от тръгването – до наши дни.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=503

Posted by on авг. 31 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.