И НЕМЦИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА НЕДОВОЛСТВАТ ОТ БРЮКСЕЛ

Институтът за свободна инициатива в Берлин и Open Europe публикуваха свое изследване според което 77 % от германците искат референдум относно подкрепата за Лисабонския договор от страна на Германия. Анкетираните отговаряли на въпроса: „Мислите ли, че на немските избиратели теябва да се даде възможност да се произнесат на национален референдум относно новия договор на ЕС? 77.3 % отговорили с ДА, 20.7 % с НЕ, а 1.9 % нямали мнение. В България нямаше нито дебат, нито нищо. Парламентът си го ратифицира и никой не разбра за какво става въпрос.

Лорейн Мулали от Open Europe коментира случая така: „Това изследване ясно показа, че не само ирландците искат да се вземе под внимание мнението им за Лисабонския договор. Това споразумение трансферира огромна власт от национално към евро ниво, и немските гласподаватели очевидно искат да се произнесат за него.Политиците твърдят, че искат повече ангажираност относно европейската тематика, а в същото време по конспиративен начин отхвърлят правото на гражданите да се включат реално в един дебат за този конкретен случай."

Един от най-големите критици на договора професорът по право Маркус Кребер споделя пред Die Welt: „Брюксел действа като безименен режим на самодостатъчни елити. Комисията се превърна в европейска хидра, заграбвайки повече от всякога демокрацията от ръцете на гражданите”. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2348

Posted by on юни 29 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.