ИЦО ПЕТРОФФ: ВЪЗРАСТНИТЕ ИЗНЕМОГВАТ, МЛАДИТЕ НЯМАТ РАБОТА

НАЙ-ЛОШОТО, КОЕТО Е – НАЙ-КАТЕГОРИЧНО ГО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ НАИСТИНА СЕ ПРОКУЖДАТ УМОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ

ВСЕКИ ПОЛИТИК ЯСНО ТРЯБВА ДА СИ КАЖЕ ДАЛИ Е ГЕЙ ИЛИ НЕ

КАНДИДАТСТВАШ НЯКЪДЕ, КАЗВАШ, ЧЕ СИ НА 50 ГОДИНИ И ВЕДНАГА ТИ ОТГОВАРЯТ “АУ, НА НАС НИ ТРЯБВА ЧОВЕК НА 25 ГОДИНИ”, КАЗВА ОЩЕ РОКАДЖИЯТА

Ицо Петрофф е роден в София на 9 януари 1952 г. Учил е в Музикалното училище, след това Полувисшия отдел за едстрадни изпълнители. Работил е с най-известни оркестри – оркестър “Никола Чалъшканов”, оркестър “София”, група “Тангра”. Имал е своя група “Татко Кристофър”, сега работи със своя формация “Рокерите”. Музиката, която изпълнява, е собствена, авторска. В момента оглавява собствена “Мюзик старс агенция Лейбъл” за авторски права.

 

Господин Петрофф, трудно ли се живее в България, ако си различен от останалите?
Въобще не ми е трудно, но би било още по-лесно, ако българите не бяха толкова капсулирани в отношенията си с хората, които са по-различни. Аз нямах проблем с това, че съм по-различен, в младежките си години, защото просто не се афиширах. И когато човек е задкулисен, кой се занимава с него? Никой.
Когато обаче дойде демократичния процес, естествено аз казах – майната ви, вие, през този режим се опитахте да ме смажете, да ми направите живота роман, но яз сега ще си живея моя живот! И започнах да живея по начина, по който на мен ми беше приятно. Но се оказа, че и новия режим е капсулиран, и че и новите хора са капсулирани – било то мама, баба, прабаба и всички останали… Тогава решех да изляза на война. И тръгнах на война, като на война, след като в творческия си път имах проблеми и не ми позволяваха в много неща да участвам, защото съм щял да подбия авторитета на даденото мероприятие или фестивал. Но в лицето на бай Генко, така го наричах, защото много го уважавах /Генко Генов, шеф на “Златния Орфей”/, аз се появих за ужас и безумие на всички останали три пъти на този фестивал с три мои авторски песни, които показаха визитната ми картичка – какво мога аз като творец и музикант, текстописец , изпълнител. Благодарен съм му на бай Генко и затова, че той утвърди възможността  да се погледне на мен  и от друга страна като на човек, който се занимава с музика.

След промените на 10-ти ноември станахме ли по-толерантни към по-различните хора?
Не! Първо ние, българите, никога не сме били толерантни към каквото и да било. Винаги някой ще каже, е дойде един тука да пее, ама като го видях какъв циганин е , казах, че мястото е заето. А мястото е свободно. Значи ние гледаме раса, религия, различие в сексуално отношение… Е, за каква гражданска позиция говорим по отношение на Лисабонския договор? Ние не трябва да дискриминираме, ако щете и на възраст. Кандидатстваш някъде, казваш, че си на 50 години и веднага ти отговарят “Ау, на нас ни трябва човек на 25 години”. Е, какъв си ти, че да ме дискриминираш след като съм на 50 години? Така че за това, което ме питахте, дали сме по-толерантни, отговарям точно и ясно – не сме и това не е редно.

Как разбираме отношението гей-общество – политика?
Тук вече ме настъпвате абсолютно по мазола. Не за друго, а за това защото не мога да кажа, че в политиката не влязоха много гейове. Влязоха, обаче поради поради тази същата причина, че ако си различен, може да издухаш таратора, никой не смее да каже, да аз съм такъв. Така че в политиката и в това отношение не намерихме подкрепа. Аз от една година съм председател  на ЛГХБТ идея /абривиатурата е лисбийки, гейове, хомосексуалисти, бисексуални, трансексуални/ и си признавам, че  доста се бях замислил дали да я ръководя. Казвах си – България никой не я оправи, та аз ли ще оправя гейовете в нея. Обаче много сериозни млади хора  се затъпиха по отношение на това, че има талантливи хора, които заслужаватпоне да опитам. Директно отидох при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, той ме прие много любезно, но  когато получих писмен отговор, аз просто се учудих дали с този човек съм разговарял или с друг. Вероятно отговорът е даден от някой от кабинета му. Абсолютно неадекватно беше отговорено на питанията ми, пишеше, че никой от гей средите не е бил унижаван, отблъскван от работа, дискриминиран. Например, тъй като е различна сексуалната ориентация, учител няма право да преподава, макар с нищо да не е показал това. Значи някой го е утопил! И този човек само затова, че някой е казал нещо, или било написано и адресирано до МВР, трябва да напусне професията си. А това, че е добър и че децата го обичат всъщност, няма никакво значение. Показана му е вратата, защото имал такава забележка.

Какво ви провокира да напишете “Тайните на гей елита”?

Първо аз съм човек на една сериозна възраст, не  я крия. През следващата година правя 60 години. Имаша периоди до 45-годишната ми възраст, през които имах много творчески изяви – концерти, мероприятия, телевизионни ангажименти, поп-рок шоу по Канал 1. И реших, че на годините, на които съм сега, бих могъл да предам опита си като организатор, продуцент, мениджър… И основах Арт рок център – с нестопанска цел за организиране на концерти, мероприятия и т.н. Но изведнъж виждам някакви чалгаджии, някакви мамини и таткови синчета, мутрометреси, като почнаха така да се фантазират, че се едно аз не съществувам. И тогава определено си казах, без грам злоба, коя си ти ма, какво знаеш въобще за шоу бизнеса и много коректно написах една книга, в която бохемата, елитът, талантите на онова време, някои от които така ги забравиха, че все едно не са съществували – Емил Димитров, Георги Парцалев, Чавдар Драгойчев, говорим за Леа Иванова…

Спомням си процеса срещу Спас Джонев, Атанас Свиленов, Георги Парцалев…
Именно. Говореше се навремето не само за тях, но и примерно за Апостол Карамитев, който само е присъствал на гей сборища, беше обвинен, че е гей. Ами Васил Андреев, който беше свързан с Емил Димитров, беше тухлар. И тогава реших тези неща да ги кажа. Казвам с ръка на сърцето, въобще не съм се взел на сериозно,, но книгата стана бестселър. Тя имаше две издания с общ тираж 10 000. И отново бях дискриминиран като не ми платиха договорената сума. Тогава казах  “Майната би” и написах вория том. Там вече говоря и за много специални присъствия на дамите в балета, в изкуството по принцип. Тази книга се разграби за часове, в интернет пространството се продаваше. Получих информация, че по-голяма част от книгата са изкупили българи живеещи в чужбина, докато в България са продадени около 1200 книги.
Намерението ми е книгата да бъде трилогия, като третата част ще се казва “Дяволски сърца”. Все още тя не е излязла, защото имам сериозни пазарлъци относно издаване, пари, разпространение и т.н. останах недоволен от разпространението на първите две книги – бях комбиниран с Лили Иванова като уникален новогодишен подарък за 6 лева. Ама как така Ицо Петрофф и Лили Иванова? Та ние сме несъвместими! Така че за третата книга искам да си изясня начина на разпространение. Може би ще се съглася на варианта интернет срещу минимално заплащане.
В тази книга също се засяга цветовата гама на различните. Ако щете различен само за това, че е бил мутра, но е бил и любопитен малко – да види какво става в двора на кака. Надявам се този трети път  да ударя тотално някои хора, ще ги смразя.
Е, това са най-общо казано предизвикателствата за да напиша книгите. Ще повторя – не се вземам на сериозно за писател, аз съм човек летописец. Историите, които разказвам , са от 1972 до 2000 г.

Кои са най-изявените имена от политическия елит у нас след промените?
Много са. В политиката, ако ме питате, това, което е видимо, е ей тоя човек, който се ожени наскоро.

Азис наистина ли е гей?
Ох, горкият! Той не само че е гей, той пищи, че е гей. Просто там има голям бизнес. Предложиха му от Ара видео сериозни пари да играят с Китаеца на влюбени. Имаше и заиграване, разбира се. Но така е и по света. Ето, лейди Гага навсякъде парадира своята двойственост  в сексуално отношение. Това  означава, че те търсят скандала, за да си афишират името. Докато аз не търся скандала, за да си афиширам името си, защото май скандалът ми е намерил  името и непрекъснато вървя с него.
Колкото до политиците, те са много. Освен Яни Янев друго име е, например, на този Вигенин. Той се заигра сериозно със Станишев, но не можа да се уреди на много високо. Станишев не искаше да парадира с това дали е в ляво или в дясно, и не се отвориха много парашутите на двамата. Има и един Азер Мликов, който даваше много сериозни заявки по етажите нагоре, т.е. на политическите лидери. Сервираше ги направо в леглото им.

Какво значи доставки?
Ами, както аз си доставям някаква стока, той доставяше момчешка плът. Това е!

Владо Кузов, всеизвестният бивш депутат от “Атака” твърдеше, че в миналия парламент имало 12 народни представители от гей средите…

Само 12! Владо Кузов е по-известен като певец, той пее автентичен фолклор великолепно. Просто е едно много свястно артистично момче. Имал е забежки, имал е хомосексуални връзки, но от това, за което го набедиха – педофилия и т.н., категорично се разграничавам.
Според мен, всеки ясно трябва да си каже дали е гей или не.

Защо гейовете – политици крият своята сексуална ориентация? Уязвими ли се чувстват?

Нали вече казах, преследвани са, гонени са и са изритвани от Народното събрание. От къде накъде някакъв си селянин, продал десет крави и кози, ще стои и миека не-не, а този, че бил гей, ще бъде изхвърлен? В такъв случай по-добре да си мълчи човекът, отколкото да го афишира.
Колкото до това дали един гей е уязвим или не… Аз например никак не съм уязвим. Ако ме настъпят, аз ги сритвам. Няма такова нещо. Не е до уязвимост. Просто не на всеки му изнася да каже открито “Да, аз съм гей”.  Е, какво от това?

Волен Сидеров поддържаше тезата, че политиците гейове са уязвими, че могат лесно да бъдат шантажирани. Може би донякъде и да има право…
Той е такава смешка този Сидеров! Първо вижте в интернет къде е гол. Той има такова малко мъжко достойнство, че мен би ме било срам да кажа, че съм мъж. Аз не знам тая Капка сигурно се събужда сутрин и нервна, и неудовлетворена, и не само Ванга, ни и тая Вера Кочовска, Бог да ги прости, не биха й помогнали в това отношение.

Има ли СПИН сред гей средите у нас?

Оказва се, че не повече, отколкото сред хетеросексуални. Доказва се дори, че сред последните има повече СПИН.

Какво бихте казали на нашите политици в качеството им на управляващи?
Нямат никакво най-елементарно отношение, от човешка гледна точка, към населението. Най-малкото дали на масата има хляб и сирене. Не само възрастните изнемогват, младите нямат работа. Безработицата е нещо невероятно. И най-лошото, което е – най-категорично го заявявам, че наистина се прокуждат умовете на България. На талантливите млади хора не се дава възможност да се изявят, да се реализират. Обаче веднага искам да ви кажа, тъй като сме в Европейския съюз, не винаги като отидеш на Запад се изкарват добри пари. Много от  момичетата, които не се реализират, стават проститутки, без да се знае в България, че те проституират, или момчета стават жигола в гей клубове, за да ги поддържат богати хомосексуалисти. Това съм го видял с очите си. Това го прави днешното правителство, но ние знаем, че народът предпочете да дойдат мутрите на власт. От старо време знам, че за един мъж се казва – гръб-гардероб, задник – стотинка. Там и гърбът голям, и задникът също. Значи има нещо сбъркано. Това е!

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ПУТИН В РОЛЯТА НА ЦАР МИДАС

ШИЯМ САРАН: МАТЕРИАЛИТЕ ОТ УИКИЛИЙКС СА НЕПЪЛНИ, СЕЛЕКТИРАНИ, А ЧЕСТО И ПОДВЕЖДАЩИ

ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС: КАКВО ПРАВИ НАТО В ЕДНА ВОЙНА В АФРИКА?

ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО: ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА ТУРЦИЯ ДО 2023

ТОМАС ДЕ МЕЗИЕР ЗА КОНСЕРВАТИВНИТЕ ЦЕННОСТИ

КОЕ ПРАВИ ОТ НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК ПРЕСТЪПНИК? -Й.Тодоров

ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В ЛИБИЯ  – А.Бистров

АЛЕКСАНДЪР РАР: ГЕРМАНИЯ И ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ БРИК СА ПРОТИВ ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ В ЛИБИЯ

НИКОЛАЙ КОЛЕВ – БОСИЯ: НЯМА НАЧИН ЦЕНИТЕ ДА НЕ ВЪРВЯТ НАГОРЕ

ОБЯВЯВАМЕ СЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО, НАЦИЯТА, РОДИНАТА И ЗА СОБСТВЕНАТА ИДЕНТИЧНОСТ – Ангела МЕРКЕЛ

ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗАНИМАВАЛИ СЕ С АКТИВНА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ОСТАРЯВАНЕТО (1990-2010) – Калоян МЕТОДИЕВ

ПИРОВАТА ПОБЕДА НА БАН – д-р Лъчезар Аврамов

ВЪЗРАСТ И ФИЗИЧЕСКО ПРИСЪСТВИЕ В ПОЛИТИКАТА – Калоян Методиев

СЕРГЕЙ ИГНАТОВ – ИСТИНСКАТА КАДРОВА КАТАСТРОФА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

СЪД ДАДЕ ПРАВОМОЩИЯ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПРАВИЛА ЗА ВЪНШНИЯ ВИД НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ

КАЛОЯН МЕТОДИЕВ ПРЕД ВСЕКИ ДЕН: НЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПОЕМЕМ РОЛЯТА НА БУФЕР МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ

ОНБ ПОИСКА ЗАЩИТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ЮГОИЗТОЧНАТА ГРАНИЦА

АЛЕКСАНДЪР ТОДОРОВ: НЕ ПРОМЕНЯЙ ХРИСТИЯНСТВОТО, ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3905

Posted by on юни 1 2011. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24726 лв
 CHF =  1.69571 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23108 лв
100  RUB =  2.65986 лв
 USD =  1.67911 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.