ИТАЛИЯ ИЗПРАВЕНА ПРЕД ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ЗАРАДИ НАПЛИВА НА ЕМИГРАНТИ

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА ОНБ ЗА ОПАСНОСТТА ПРЕД БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ МАТЕРИАЛИЗИРАТ В ЮЖНА ИТАЛИЯ

На снимката: Роберто Марони

„Общество за нова България” се оказа единствената политическа партия, която последователно предупреждава, че трябва да се вземат спешни мерки за укрепване на сигурността по външните граници на ЕС, най-важната от които е да се изградят защитни съоръжения по българо-турската граница.


Позициите на ОНБ, които са изпратени до българските медии, правителството и посолствата на Европейските страни вече стават реалност. Развръзката след вълненията в арабския свят започна от Италия.

"Южна Италия е изправена пред хуманитарна катастрофа заради новите вълни емигранти, които се появиха след дълго затишие", обяви италианският вътрешен министър Роберто Марони цитиран от агенция АНСА.

Изявлението бе направено след като лодка със 181 тунизийци, 16 от които малолетни, беше спасена на италианския остров Лампедуза. Само преди дни 650 емигранти акостираха на острова, който вече е препълнен с няколкохиляди нелегални емигранти. Според Марони рискът от терористи скрити между останалите е много голям.

Договорката с режима на Кадафи да се спират емигрантите от  Либия е в сила, но в момента няма какво да задържа натиска от Тунис и Египет. „Има масово движение от тези две страни към Италия”, добави министърът.

Това принуди италианската страна да изпрати писмо до Европейските институции с настояване да се вземат спешни мерки за овладяване на емигрантския поток от Северна Африка. В документа се настоява проблемът да се обсъди на първото заседание на министрите на правосъдието и вътрешните работи в ЕС.

Решение за изграждане на защитни съоръжение по българо-турската граница обаче все още няма. Трябва ли да чакаме същото да се случи у нас?

Пресцентър ОНБ – www.onb.bg


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ НА БЪЛГАРИЯ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ПЪРВАНОВ Е ИЗВЕСТЕН СЪС ЗАЛИТАНИЯТА СИ ПО ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА СЪС СТРАННО МИНАЛО

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ГЕРБ КАТАСТРОФИРА ЧРЕЗ МИТНИЦИТЕ

ВЛАСТТА КАТО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА

АТАНАС ПАНАЙОТОВ: ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ВСИЧКИ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА

ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ВЕЧЕ РАБОТИ ЗА ВЛАСТТА

КОНСТАНТИН ДИЧЕВ: ДЕГРАДАЦИЯТА НА ГОРИТЕ ЩЕ ВОДИ ДО ЗАСУШАВАНЕ НА КЛИМАТА…

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

КОСТАДИН ЧАКЪРОВ: ПЪРВАНОВ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ПРЕЗИДЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КАКВИТО СМЕ, ТАКАВА НИ Е И ВЛАСТТА…

17 БИВШИ ЕВРОКОМИСАРИ ВСЕ ОЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 96 ХИЛ. € ГОДИШНО, ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТЯТ В ЧАСТНИ ФИРМИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3673

Posted by on февр. 12 2011. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.